Visie

Het ouderschap is een heilig offer en dient minstens even hoog gewaardeerd te worden als iedere andere plicht tot vervulling waarvan wij geroepen worden. Aangezien het om een offer gaat, moeten wij ons voortdurend realiseren, dat wij van het kind niets terug mogen vragen. Geven en geven alleen is het enige doel, warme liefde, bescherming en leiding totdat de ziel de jonge persoonlijkheid van ons overneemt.

Bron: ‘Genezing door bloemen’, van Dr. Edward Bach.

Moeder worden is het ontwaken van de pijn van moederliefde. Moeder zijn doet pijn, het hele proces van baren, spenen, zien opgroeien, en het moeten loslaten. Dit moet openlijk en volledig erkend worden .

Defenitie Moederschap
Zorg voor leven en groei van het kind, ondersteuning van de sociaal-emotionele ontwikkeling, ondersteuning bij de vorming van identiteit en sociaal-emotionele betrokkenheid bij het kind en de verantwoordelijkheid voor een verzorgd onderkomen.

Advertisements

2 thoughts on “Visie

 1. Lieve Marion,

  Nou, je hebt er een “fan” bij hoor. Wat een mooie website/blog! Echt, een van de mooiste blogs die ik ooit gelezen heb.
  Terwijl ik het las, was het net alsof ik jou hoorde praten. ZO persoonlijk geschreven en tegenlijkertijd zo herkenbaar voor vele andere vrouwen, waaronder moeders en ook aanstaande moeders.
  Het is ZO fijn om dit gelezen te hebben. Zelf behoor ik nog niet tot de moeder-categorie, maar op een dag zal ik dat pad ook gaan bewandelen. Mijn moeder is ook altijd mijn rots in de branding geweest, en dat is ze nog altijd. Ik herken daarvan veel terug in jouw teksten. Ik vind erin steun en houvast wanneer ik bedenk dat ik later mijn eigen toekomstige “schatjes” heb. Nu al! Een ankertje als de zee onvoorspelbaar en overweldigend zou zijn.
  Het is heel leerzaam omdat je jouw ervaringen -waar velen onder ons zich beslist in kunnen herkennen- door een zoektocht en met bewustZIJN hebt kunnen plaatsen. En, dat daaruit deze levenlessen zijn voortgekomen, die vervolgens verschenen in deze blog. Super!
  Daarbij wil ik ook even kwijt dat jullie kids beiden toppers zijn, met een goede moraal. Jullie dochter is een van mijn beste maatjes geworden waar ik veel (h)erkenning in vind, en ik verbaas me steeds weer over die hoeveelheid enorme kracht en kleurenpracht die daarin verborgen zitten. Dat heeft ze vast en zeker niet van een vreemde 😉

  Dankjewel dat je dit met ons deelt ! En respect 🙂

  Liefs,
  Inge

  • Dankjewel Inge voor je lieve woorden. Wat een complimenten, ik moet er zowaar van blozen.
   Ook jij bezit een enorme kracht en kleurenpracht.
   Het is me dan ook een eer dat jij in de toekomst, wanneer je zelf kinderen hebt, steun en houvast kunt vinden op mijn blog. Daar doe ik het voor.
   En als het tegen die tijd ook voor jou even niet meer werkt dan kom je maar een dagje naar ” Onder Moeders Vleugels ” voor een verwen dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s