Mijn passie

Gezonde voeding is mijn passie geworden. 

Het leed dat veroorzaakt wordt doordat ouders vaak zo onwetend zijn over wat voeding doet met de gezondheid en het gedrag van het kind raakt mij tot in het diepst van mijn ziel.

Onze generatie kinderen is de generatie die nog vóór hun ouders zullen sterven als een rechtstreeks gevolg van hun ongezonde voeding en levensstijl.
Helaas zeggen nog steeds veel specialisten dat er nog geen wetenschappelijk bewijs is dat voeding  invloed heeft op het gedrag en de gemoedstoestand.

Dr. Alex Richardson schrijft in haar boek:  Ze zijn wat je ze te eten geeft ,

” Dit is absoluut onwaar. Er is wel degelijk wetenschappelijk bewijs. Veel zelfs. En veel van die bewijzen komen van toponderzoekers “.

Zelf was ik ook een onwetende moeder die een zoon kreeg met gedragsproblemen.
Hij had al vanaf het begin geen goede start gehad, mede doordat ik zelf niet al te gezond heb gegeten in mijn jonge jaren en ook niet gezond heb geleefd.
Toen ik jong was rookte ik, dronk ik regelmatig alcohol en at ik junkfood bij het leven.
Daarnaast had ik veel last van stress door familieproblemen en mijn werk.
Daar kwam nog eens bij dat ik tijdens de zwangerschap van mijn zoon tien weken medicijnen  heb gekregen om de vroegtijdige weeën te remmen.
Dit zijn allemaal gifstoffen die ook in zijn bloed terecht zijn gekomen, iets wat ik mij totaal niet bewust was. Het schijnt dat er vaak al 200 verschillende giftige stoffen worden gevonden in het bloed van pasgeboren kinderen.

Als een moeder gedurende haar leven voedingstekorten heeft opgelopen geeft zij dat ook door aan haar kinderen.
Haar kinderen worden dan geboren met zo mogelijk nog meer tekorten dan de moeder, als deze kinderen weer kinderen krijgen geven ze dat ook weer door en uiteindelijk hebben we te maken met degeneratie.

Mede door mijn ongezonde levensstijl kreeg ik een burn out en stopte ik met werken, mijn zoon was op dat moment tien jaar…
Eigenlijk ben ik gestopt met werken om hem beter te gaan begeleiden, meer aandacht te geven, meer zorg te dragen voor zijn welzijn maar uiteindelijk hielp ik ook mezelf ermee.
In mijn zoektocht stuitte ik op gezonde voeding, niet alleen onze gezondheid is daardoor enorm verbeterd maar ook het gedrag en onze gemoedstoestand.

Mijn zoon is nu 19 jaar. Hij voelt heel goed het verschil wat goede voeding en een gezonde levensstijl met hem doet.
Ik gun hem die vitaliteit, levensvreugde, energie, verbeterd concentratievermogen en rust in zichzelf. Ik ben tenslotte zijn moeder ik wil het beste voor hem.

Mijn zoektocht heeft tien jaar geduurd. Ik had het gevoel dat ik het wiel opnieuw moest uitvinden. Het kostte veel tijd.
Die tijd wil ik jullie besparen door mijn ervaringen hier op te schrijven.
Het overschakelen naar een gezonde levensstijl is een heel proces geweest.
Gedurende dat proces ben ik als mens enorm gegroeid.
Wat mij vooral is opgevallen is, dat ik ben veranderd van een moeder die dacht dat ze goed bezig was omdat ze werkte en een bijdrage leverde aan de maatschappij, in een moeder die haar volle verantwoordelijkheid neemt voor haar kinderen.

Het was vaak een pijnlijk proces. Een gevecht met mezelf. Ik moest de strijd aangaan met mijn ego.
Mijn ego wilde immers uitblinken, veel geld, een mooi huis, veel vrienden, hobby’s, ieder jaar op vakantie, maar mijn ziel wilde heel wat anders.
Ergens ver weggestopt zat een groot verlangen om alleen maar moeder te  zijn.

Op een dag besloot ik  die impuls, dat oerverlangen te volgen. Ik heb er geen moment spijt van.
Op mijn blog ga ik proberen stapje voor stapje op te schrijven hoe ik mijn leven heb omgegooid.
Hoe mijn leven is veranderd van lood naar goud.
Nu besef ik welk een grote verantwoordelijkheid ik te dragen had naar mijn gezin toe en dat ik daarvoor eerst de verantwoording over mijn eigen welzijn moest nemen.
Daar begon het mee, mezelf opvoeden in de meest basale dingen als gezonde voeding tot mij nemen en voldoende rustmomenten inlassen.

De gezondheid van de volwassene wordt opgebouwd tijdens heel de kindertijd.

Geniet er maar van dat u zo belangrijk wordt gevonden.

Geniet er vooral van omdat elk plezier dat u aan dit werk ontleent, voor hem van vitaal belang is.

Bron: De mythe van de moederliefde

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Mijn passie

 1. Mooie Marion, op zoek naar een recept van goulash kom ik op jouw site terecht. Prachtig!! Ik heb een training methode PresentChild gevolgd. Jij kijkt op dezelfde manier naar jouw zoon, jezelf en het leven. Dank voor het delen. En ik begrijp dat door jezelf als mens geestelijk en emotioneel te voeden, je daarna ook bij fysiek gezonde voeding uit kwam……heel erg mooi. Ik voel me gesteund als moeder en kindertolk door jouw inzichten en ervaringen. Namasté, Angelique

  • Lieve Angelique,

   Wat een mooi compliment krijg ik daar van jou, dat doet me heel erg goed om te horen.
   Je omschrijft precies dat wat ik op mijn blog met mensen wil delen en mijn doel is inderdaad om moeders te steunen.
   Heel fijn dat ik daarin blijkbaar geslaagd ben.
   Wegens omstandigheden schrijf ik op dit moment niets meer op mijn blog maar jouw reactie heeft bij mij weer een vlammetje doen oplaaien, dus wie weet, pak ik de draad weer op 🙂
   Jij daarom ook bedankt voor het delen van deze leuke reactie en jouw inspirerende woorden, ze raken mij diep en ik voel me helemaal gezien door jou.

   Namasté, Marion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s