Mijn Blog

Onder moeders vleugels met baby in de armen

Als eerste wil ik jullie van harte welkom heten op mijn blog.

Met mijn blog wil ik duidelijk maken waar ik voor sta! En dat is?

Dat ik vind dat kinderen (tot aan de volwassen leeftijd) door hun ouders (beter) in bescherming genomen zouden moeten worden tegen de ‘uitwassen’ van de maatschappij. Dat is een hele mond vol natuurlijk en (tegenwoordig) geen geringe taak.

Ik ben zelf door schade en schande wijs geworden en vindt achteraf dat ik mijn kinderen (vooral in het begin van mijn moederschap) niet voldoende in bescherming heb genomen tegen bepaalde zaken, die in onze maatschappij voor ‘normaal’ worden aangezien.

Met ‘ in bescherming nemen ‘ bedoel ik in de breedste zin van het woord.

Wat betreft gezonde voeding, wat betreft (emotionele) zorg, wat betreft aandacht en geduld, wat betreft bescherming en begeleiding bieden, wat betreft…..Kortom toezicht houden dus!
Dit alles vergt heel veel toewijding, inzet en oplettendheid van de kant van de ouders, dat ben ik mij als geen ander bewust ( ik heb me toch wat af-geworsteld de afgelopen 26 jaar).

Mijn blog gaat onder andere ook  over het veranderen van ons voedingspatroon en bevat veel praktische tips die zijn toegespitst op onze eigen situatie.

Daarnaast schrijf ik over die dingen die mij de afgelopen jaren bezig hebben gehouden inzake de gedragsstoornissen van mijn zoon (waarvan ik nu weet dat die HOOFD-zakelijk door een gebrek aan verzadigde vetten zijn ontstaan en door mineralengebrek in de voeding).

Op mijn blog vertel ik dus voornamelijk over wat mij persoonlijk heeft geholpen om een veilig, warm, gezellig maar bovenal gezond nest voor mijn kinderen te creëren, over al die dingen die kunnen bijdragen aan een hecht gezinsleven

Een liefdevol hart staat aan de basis van dit alles, dat is alles wat ik bezit.
Dit hart heeft mij de afgelopen zware en moeilijke jaren van het moederschap altijd de juiste richting gewezen, ik heb dan ook ontzettend veel bewondering gekregen voor haar wijsheid.

Dit hart (intuïtie, instinct hoe je het ook wilt noemen) leidde mij naar de Vrije School, bracht mij  de astrologie, familie-opstellingen, het schrijverschap en schopte mij als het ware naar de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg om iets aan mijn (onze) gezondheid te doen (dat was hard nodig ook).
Inzake het moederschap heb ik altijd mijn hart laten spreken, ik heb haar wijsheid nooit in twijfel getrokken, daar ben ik nu nog iedere dag dankbaar voor.

Ik wil moeders inspireren zodat ze ook weer de wijsheid van hun hart durven te volgen, een moeder wéét immers waar haar kind het beste bij gebaat is.
Het is haar natuurlijk moederinstinct dat haar dat influistert, of ze ernaar handelt is natuurlijk weer iets anders, dat is voor iedereen persoonlijk.
Ik zeg bewust ‘durven te volgen’ want ik spreek tegenwoordig heel veel jonge vrouwen (waaronder mijn eigen dochter) die niet meer voor het (thuisblijf) moederschap durven te kiezen.
Het voelt voor hun alsof ze geen keuze meer hebben en verplicht zijn om fulltime te gaan werken als ze straks kinderen hebben.
Ze willen hun kindjes echter niet de hele dag naar de kinderopvang brengen (vaak voortkomend vanuit hun eigen (slechte) ervaringen).

Ik wil moeders aanmoedigen om, iedere dag weer opnieuw,de schouders eronder te zetten om goed, maar vooral liefdevol,voor hun kinderen te willen zorgen (en met liefdevol bedoel ik niet dat het er bij mij altijd vredig aan toe gegaan is) ik ben tenslotte ook maar een mens 😉

Foto

Afbeelding komt van facebook: praktijk de wortelkindjes.

Wat voeding betreft wil ik het volgende even kwijt:

Ik heb in het verleden (bijna) ieder voedingspatroon uitgeprobeerd: vetarm, geen zuivel, geen vlees, helemaal geen dierlijke eiwitten, raw-food, noem maar op, het heeft ons (vooral mijn zoon) alleen maar méér ellende gebracht.

Ik dacht dat het elimineren van voedingsgroepen de oplossing was terwijl de oorzaak een verzwakte spijsvertering was, door die te versterken (kun je allemaal vinden op mijn blog) kan ik nu alle gezonde voeding verdragen.
En natuurlijk door alle zwaar bewerkte  kunstmatige supermarktvoeding te vermijden 😉

De vraag die de meeste mensen zich stellen: ‘ wat is gezonde voeding’  moet eigenlijk veranderen in: ‘ welke voeding is gezond’.  

Door mijzelf die vraag te stellen kreeg ik antwoord en kwam er rust (vooral in het hoofd van mijn zoon).

Welke zuivel, welke vetten, welke eieren,welke granen, welk vlees , dat zijn de vragen die echt van belang zijn.

Onbewerkte, gezonde producten maken ons niet ziek, bewerkte producten wel! Ook maken producten van gezonde dieren ons niet ziek.

Het is allemaal eigenlijk zo logisch als wat.

Neem bijvoorbeeld gepasteuriseerde melk, dat is niet gezond, rauwe melk daarentegen weer wel en dan het liefst melk van biologisch-dynamische koeien.

Gefermenteerde zuivel van dieren die ‘ grasgevoerd ‘ zijn is ook een gezonde optie.

Gepasteuriseerde kaas is niet zo goed, kaas gemaakt van rauwe melk daarentegen dan weer wel.

Vlees uit de bio-industrie is niet goed, maar vlees van dieren die het hele jaar door buiten lopen en alleen maar gras en kruiden eten weer wel (wildernisvlees).

Hier ‘ iets ‘ over verzadigde vetten.

Ik heb het omgooien van ons voedingspatroon stapje voor stapje gedaan en ben heel ergens anders uitgekomen dan ik ooit had kunnen vermoeden, namelijk bij Weston Price:
Wij zijn volgens deze ‘ richtlijnen ‘ gaan eten en hebben ons nog nooit zo goed gevoeld, ik zou bijna zeggen zoals een mens zich zou moeten voelen ;) 

Daarover schrijf ik ook op mijn blog, misschien hebben jullie iets aan mijn ervaring(en).
Links op de pagina staan categorieën waar je kunt vinden hoe ik dat heb gedaan.
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Ik wens jullie alvast heel veel leesplezier op mijn blog.

Advertisements

4 thoughts on “Mijn Blog

 1. Tip van mij:..lees de site van mike donkers eens.
  Hij is de moderator van Weston price(hij is die site gestart!)..fatnotsobad heet ie daar hahaha lol..maar heb enorm veel bewondering voor wat hij doet voor ons…delen van zijn ervaringen en knowhow ..back to the paleo of neolistisch tijdperk!!!!
  http://www.mikedonkers.com/

  Enjoy zijn wetenschap!

  • Ik ben al twee jaar lid van Mike’s forum.
   Hij heeft inderdaad een geweldige knowhow.
   Je komt zijn naam en verwijzingen naar zijn forum en site hier dan ook regelmatig tegen, ik ben namelijk een grote fan van Mike 🙂
   Zonder hem zou ik nu nog steeds denken dat verzadigd vet slecht is 😉
   Maar toch bedankt dat je de aandacht er nog eens op heb gevestigd want hoe meer mensen zijn boodschap kennen des te gezonder worden we.

   Hartelijke groetjes van Marion.

 2. Gepasteuriseerde melk en de kaas hiervan niet gezond? Waar haal je de onzin vandaan. Wel lekker recept voor Hongaarse Goulash

  • Dag Paul,

   Fijn dat de Hongaarse goulash wel goed bevalt 🙂
   En waar ik die onzin vandaan haal?
   O.a van deze sites:
   http://www.voedingisgezondheid.nl/melk.html
   http://www.mikedonkers.com/
   https://www.fatsforum.nl/

   Pasteurisatie doodt de melk.
   Veel mensen hebben geleerd dat melk hen ziek maakt en daardoor vermijden ze melk. Maar zelden komt dit door lactose-intolerantie, die zo vaak de schuld krijgt; het komt door pasteurisatie en een intolerantie tegen het graanvoer van de dieren.
   Het grootste probleem verbonden aan pasteurisatie is dat het merendeel van de calcium in rauwe melk onopneembaar wordt. Om de calcium in melk opneembaar te maken, hebben we het enzym fosfatase nodig, dat van nature aanwezig is in rauwe melk. Bij pasteurisatie op hoge temperatuur wordt de melk gewoonlijk tot boven de 70 graden Celsius verhit, waardoor fosfatase vernietigd wordt. Veel andere vitaminen gaan door pasteurisatie ook verloren, met name de o zo belangrijke vitamine C.
   Omdat pasteurisatie de probiotische bacteriën in rauwe melk beschadigt, vinden ziekmakende organismen een gemakkelijke broedplaats in gepasteuriseerde melk. Wanneer probiotische organismen door pasteurisatie worden vernietigd, gaat dit ten koste van het eigen beschermingsmechanisme tegen gifstoffen in de melk. Hierdoor worden mensen ziek.
   Veel mensen die niet tegen gepasteuriseerde melk kunnen kunnen wel rauwe melk velen. Als dat ook niet het geval is kun je altijd nog zure melkproducten als kefir, karnemelk, yoghurt, wei en kwark proberen. Wees ook niet bang om rauwmelkse kazen uit te proberen of rauwe schapen-, geiten- of paardenmelk. Bij de meeste mensen zal door de consumptie van kefir binnen enkele maanden het vermogen herstellen om wel rauwe melk te kunnen drinken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s