Astrologie

Graag wil ik ook even aandacht geven aan de Astrologie.  Het is al jarenlang mijn hobby. Ik heb een vierjarige opleiding gedaan bij Ine Hoeymakers. http://www.deruimte.info

Wat heeft de astrologie voor mij persoonlijk betekent? Astrologie is voor mij een prachtig hulpmiddel, een handvat bij het hanteren van enkele grote vraagstukken in mijn leven. Het heeft mij enorm geholpen bij het beter begrijpen van mezelf en zeer zeker van mijn kinderen. Het heeft mijn empathie enorm vergroot. Door de horoscopen van mijn kinderen te bestuderen kon ik objectief naar hen kijken.

Ik kon zien wie ikzelf was,  los van mijn kinderen en wie mijn kinderen waren, los van mij. Wanneer je die gegevens ( horoscopen ) mixt krijg je een hele interessante uitkomst. Er ontstaat een verstrengeling van verschillende energiepatronen. Wat niet altijd even gemakkelijk is. Ze zeggen niet voor niets, die twee zijn als water en vuur. Dat klopt astrologisch gezien precies! Als je bijvoorbeeld niet goed matcht met je partner ga je scheiden. Met je kind is dat onmogelijk. Van je kind kan je niet scheiden dat is tegen de natuur.

Astrologie heeft me laten inzien dat bepaalde dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn, en dat ik er maar het beste van moet maken. Ik kan me ertegen blijven verzetten of ik geef me ” over ” aan wat groter is dan mezelf. Noem het wilsbeschikking. Maar het was aan ons om te beslissen hoe het verhaal zou aflopen.

Ik geloof er heilig in dat we niet voor niets in bepaalde situaties terecht komen. Waarom kreeg ik een kind met een moeilijke gebruiksaanwijzing? Mijn astrologie-lerares legde het met één zin uit: ” De beste leerling krijgt de zwaarste opdracht “!

Ik kreeg als opdracht mijn ” onhandelbare ” zoon. Samen met mijn man, dochter en vooral mijn zoon heb ik de opdracht tot een goed einde weten te brengen. Daaruit is iets moois ontstaan. Iets wat ik in mijn eentje nooit had kunnen bereiken. Het heet synergie. Synergie is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Het accepteren van onze vaak botsende  individuele energiepatronen heeft een onverwoestbare band gesmeed.

Het grootste geschenk wat ik van de Astrologie heb mogen ontvangen is diepgaande acceptatie voor de liefste mensen om mij heen.

“De ontmoeting tussen twee persoonlijkheden is als het contact tussen twee chemische stoffen: als ze op elkaar reageren worden beide getransformeerd.” C.G. Jung

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s