Runder- Chipolata in Rode Wijnsaus met Bloemkool

Runder-Chipolata in rode wijnsaus en bloemkool
Runder-Chipolata in rode wijnsaus en bloemkool

Tijdens warme dagen kook ik het liefst niet natuurlijk maar omdat mijn geweten en mijn net iets te trouwe moederhart dat niet toelaten maak ik er maar het beste van.

Aangezien ik tegenwoordig best wel een beetje moe word van al die salades waar ik op mijn beurt dan weer niet vrolijk van word (de rest van het gezin trouwens ook niet als ze zo’n kille zuurpruim in de keuken aantreffen) werd het voor mijn creatieve brein weer eens de hoogste tijd om in actie te komen, zodat ik zowel letterlijk als figuurlijk weer warm zou lopen voor het verzinnen van een zomers top-recept.

Heerlijke gerechten verzinnen (en het opeten ervan) zorgt immers voor heel veel vreugde in een mensenleven en als ik ergens gelukkig van word dan is het wel van het blij maken van  ‘mijn’  mensen en de blijdschap hierover met andere delen🙂

Dit is typisch zo’n gerecht waarvan je alleen al blij wordt als je ernaar kijkt (even op de afbeelding klikken voor een groter en duidelijker resultaat).

De aanblik van deze aromatische saus met daarin alleen maar verse ingrediënten zoals kleine trostomaatjes, verse basilicum, champignons, worstjes en bloemkool zorgen er blijkbaar voor dat je word overspoeld door een ware explosie aan gelukshormonen en die zorgen op hun beurt weer voor een opperbeste stemming.

Bovendien bevatten tomaten, zoals iedereen wel bekend is, heel veel lycopeen en dat houd weer zonnebrand op afstand dus je ziet het, dit zomerse gerecht verdient een ster en is het uitproberen meer dan waard.

Het is een vrij eenvoudig recept wat de feestvreugde natuurlijk alleen nog maar meer verhoogd. Geniet ervan, het is een toppertje.

Ingrediënten:

  • 10 biologische runder chipolata worstjes (verkrijgbaar bij Albert Heijn) in stukjes gesneden.

  • 1 bloemkool in roosjes (beetgaar gestoomd).

  • 250 gram champignons in schijfjes gesneden.

  • 2 grote uien in stukjes gesneden

  • 2 grote knoflooktenen uitgeperst

  • Blaadjes verse basilicum, zoveel als je lekker vind.

  • 100 tot 200 ml. zoete rode wijn (naar smaak).

  • 2 potjes kant en klare biologische tomatensaus met basilicum.

  • Kerstomaatjes, zoveel als jezelf lekker vind. Ze zijn eigenlijk alleen maar bedoeld om het geheel er mooi uit te laten zien, de smaak komt toch van de kant en klare biologische saus😉

  • Braadvet: mix van kokosolie, roomboter en olijfolie in totaal drie eetlepels vet.

  • Zout en peper naar smaak.

  • Scheutje Japanse sojasaus.

  • 1 afgestreken theelepel Engelse kerriepoeder.

Bereidingswijze:

  • Smelt het braadvet in een wok

  • Bak daarin de stukjes worst aan.

  • Voeg de uien toe en laat ze een beetje glazig worden.

  • Voeg daarna de champignons toe en bak ze mee totdat ze een beetje bruin worden.

  • Strooi dan de kerriepoeder erbij en laat dit een minuutje fruiten zodat de smaak goed vrijkomt.

  • Uitgeperste knoflook toevoegen en een half minuutje mee fruiten.

  • Een scheutje Japanse sojasaus toevoegen.

  • Vervolgens de wijn erbij doen.

  • Als champignons en uien tamelijk gaar zijn doe je de inhoud van de potjes kant en klare tomatensaus met basilicum erbij en wat zout en peper ( blijf proeven ).

  • Laat het geheel een poosje sudderen hoeft niet lang te zijn, als champignons, uien en kerstomaatjes gaar zijn is het gerecht klaar.

  • Voeg op het laatst de verse basilicumblaadjes toe en de gare bloemkool-roosjes.

Dit gerecht kan gegeten worden met alles wat je maar lekker vind, enkele suggesties: aardappelen, pasta, rijst of quinoa maar het smaakt ook lekker zonder al die koolhydraten😉

P.S Vergeet niet de rest van de rode wijn die over is bij de maaltijd te serveren dit verhoogd namelijk de feestvreugde nog meer😉
Proost, laten we drinken op een heerlijke luie maar toch gezonde zomer!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s