Goesting op romige aardbeien-yoghurt-ijsjes

DSCN2261

Ze voorspellen dat het naar het weekend toe steeds warmer weer zal gaan worden.

En aangezien ik visite krijg van een super lief (Belgisch) koppeltje die weer papa en mama zijn van twee super snoezige kindjes heb ik daarom mijn privé ijssalon maar even aangevuld met een super plezant ijsje.

Met wat vers fruit en andere gezonde (biologische) ingrediënten kun je al een heel eind komen en je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig.

Zo bereik je op een snelle, leuke en super gemakkelijke manier toch het doel dat je nastreeft: namelijk je mini-gasten blij maken door ze wat verkoeling te brengen tijdens deze warme dagen (hoewel het zeker niet kinderachtig zal staan als je je volwassen gasten er ook eentje aanbied).

DSCN2265

Benodigdheden voor 12 ijsjes:

Ijs-houdertjes, ik gebruik deze omdat ze van het betere plastic zijn gemaakt, ze kosten nog geen 2 euro.

Ingrediënten:

Bereidingswijze (duurt ongeveer 20 tot 30 minuten):

Aardbeienmoes:

  • 100 ml. water in een pannetje aan de kook laten komen.

  • Aardbeien  en kokosbloesemsuiker toevoegen en 1 minuutje op laag vuur laten koken, de aardbeien ondertussen met een vork prakken.

  • 2 afgestreken theelepeltjes ‘maizena’ met 2 eetlepels water vermengen en door de geprakte aardbeien roeren.

  • Dit mengsel al roerend opnieuw aan de kook laten komen, daarna van het vuur afzetten en op een plat bord laten afkoelen. Je kunt het bord ook even in de koelkast zetten dan gaat het afkoelen iets sneller.

Yoghurt-crème:

  • Yoghurt met 2 zakjes vanillesuiker vermengen.

  • Slagroom met de slagroom-versteviger stijf kloppen en onder de yoghurt roeren.

  • Vervolgens de goed afgekoelde aardbeien-moes zodanig onder het yoghurt-mengsel roeren zodat een marmer-effect ontstaat.

  • Vul de houdertjes met dit mengsel en laat de ijsjes in 3 tot 4 uurtjes hard worden.

Allez mannekes (en vrouwkes) ik begin er alvast aan want dit ijsje kan ook heel goed dienst doen als gezond ontbijtje, smakelijk!!!  

DSCN2268

 P.S Houd, wanneer je een ijsje wilt gaan eten, het houdertje even onder een warme kraan waardoor het beter lukt om het ijsje los te krijgen zeg maar.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Goesting op romige aardbeien-yoghurt-ijsjes

  1. Hallo Marion,

    Long time no see.
    Wat zien ze er heerlijk uit en ik ga ze beslist maken.
    dank voor het recept
    groet, Marian

    • Hoi Marian,

      Deze ijsjes smaken echt heerlijk dus bezint eer ge begint.
      Voor je het weet kun je er namelijk niet meer van afblijven😉
      Heel veel succes en plezier bij het maken van deze heerlijk verfrissende lekkernij.
      Groetjes van Marion.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s