Duizelingwekkend lekkere barbeque marinades (al zeg ik het zelf).

Nooit zoveel waarde aan gehecht maar het zelf marineren van vlees, vis of kip voegt echt iets toe, maar…..ik vond het altijd zoveel gedoe.

Om E-nummers, synthetische troep en andere vage onnodige toevoegingen te omzeilen werd ik daarom op een gegeven moment gedwongen mijn lekkere biologisch vlees, vis, kip whatever dan maar  ‘ naakt ‘ op de barbeque te leggen.
Toch miste er iets, want zeg nou zelf het is gewoon geen gezicht zo’n onaangekleed stukje vlees op je bord😉
Gemarineerd en gegrild barbequevlees ziet er echt veel leuker uit en het moet, volgens kenners, een ware smaakexplosie voor je tong zijn.

Vandaar dat ik dit keer wat magische trucs heb uitgevoerd om van ieder stukje vlees, vis of kip iets bijzonders te maken🙂
(hoewel biologisch vlees van dieren die gras gevoerd zijn van zichzelf al lekker smaken maar allez zeg, de verwende mens wil ook weleens iets ‘ anders’)!!!

Ik heb me niet zo bezig gehouden met hoelang een bepaalde vlees,kip of vissoort in de marinade mag staan want dat is echt niks voor mij, veel te ingewikkeld.
Gewoon een hele dag, een nacht en daarna nog eens een halve dag en zoals ik al in de titel aangaf: alles smaakte duizelingwekkend lekker🙂

Ik zou zeggen: oordeel zelf!

DSCN2061

 Oosterse marinade voor 500 gram ( biologische) kipfilet

  • 1 klein blikje kokosmelk

  • 5 el japanse (gefermenteerde) sojasaus

  • 2 el gulah Djawa is palmsuiker

  • 1/2 el verse gember geraspt

  • 1 tl ketoembarpoeder is koriander

  • keltisch zeezout naar smaak

  • cayennepeper naar smaak

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • 2 tenen knoflook uitgeperst

  • 1/2 tl laospoeder

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingredienten goed door elkaar.

  • Leg de in stukken gesneden kipfilet erin en laat deze een nacht (of wat jou het beste uitkomt) in de marinade staan.

DSCN2058

Honing-kruidenwijn marinade

  • 500 gr (biologische) kipfilet

  • 2 tenen knoflook geperst

  • 1 klein uitje zeer fijn gehakt

  • 5 el extra vierge olijfolie

  • 1 kopje zoete (biologische honing-kruiden) wijn

  • geraspte schil van een hele citroen

  • 2 el gulah djawa is palmsuiker

  • 3 el ( biologische want zit minder suiker in) tomatenketchup

  • 1 tl (keltisch) zeezout

  • 1 el (biologische gefermenteerde) japanse sojasaus

  • 1 lang takje verse rozemarijn in de vijzel superfijn gemalen

  • 1 afgestreken el verse basilicum fijngehakt

  • paar takjes (alleen de blaadjes) fijngehakte verse oregano

  • cayennepeper naar smaak

  • 1/2 tl chilikruidenpoeder

  • 1 tl zoete paprikapoeder

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

  • Leg de in stukken gesneden kipfilet erin en laat deze een nacht (of wat jou het beste uitkomt) in de marinade staan.

Thaise marinade voor (wilde) zalmfilets

  • 4 a 6 zalmfilets

  • 1 teen knoflook geperst

  • sap van 1 limoen

  • cayennepeper naar smaak

  • 4 el extra vierge olijfolie

  • 4 el sweet chilisaus

  • 2 el (biologische) japanse sojasaus

  • optioneel 1 stengel citroengras, gehakt

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingredienten goed door elkaar.

  • Leg de in zalmfilets erin en laat deze een nacht (of wat jou het beste uitkomt) in de marinade staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s