Fan van Dopper

Dopper waterfles

Weer een nieuwe aanwinst voor mijn Gezond Gezin Werkplaats.

Zie hier een handige waterfles (gemaakt van gerecycled materiaal en zonder schadelijk BPA), die zelfs een designprijs heeft gewonnen. Eindelijk een fles die het (in de ogen van mijn zoon) waardig is om mee te nemen naar zijn werk zonder dat hij commentaar krijgt van collega’s.

De bedenker van dit flesje werd geïnspireerd door de documentaire ‘plastic soep’ (ook wel drijvende vuilnisbelt genoemd). Deze documentaire gaat over een enorme hoeveelheid plastic ( en ander afval) dat in de oceanen drijft. Door uit dit flesje te drinken helpen we in ieder geval al een deel van die berg plastic afval in onze oceanen te verminderen en dragen op die manier dus bij aan een schonere planeet. Dat is nooit weg.

Bovendien dragen we door de aanschaf van deze flesjes ook nog eens bij aan drinkwaterprojecten in Nepal.

Zoals je ziet kun je van het witte deel een bekertje maken. Mijn zoon gebruikt de fles om zijn  smoothies in mee te nemen, superhandig. Een thermoskan wil hij niet meenemen omdat de opening daarvan te groot is en er dan meer langs zijn kin loopt dan wat anders (want je moet wel tijdens het communiceren snel even kunnen lunchen en niet andersom, en dan gaat er weleens iets mis). De smoothie in het bekertje van de thermoskan schenken was ook al geen optie want dan kon iedereen die smurrie zien die op katten-kots leek (reactie van de collega’s).

We zijn ontzettend blij met deze oplossing. Wij hebben de Dopper in onze plaatselijke VitaminStore gekocht maar je kunt hem ook bestellen via internet  

Je hebt ze in verschillende kleuren en ze kosten 12,50 per stuk (dat bedrag heb je er zo uit als je bedenkt hoe vaak je snel ergens even een flesje water koopt) 😉

 

De voordelen van de Dopperfles op een rijtje:

 • Hervulbaar en lekt niet.

 • Zeer hygiënisch (koop wel een lange afwasborstel) maar hij kan ook in de vaatwasser (is wel handig als je hem gebruikt voor smoothies).

 • Het witte deel is te gebruiken als beker.

 • Door de verschillende kleuren kan iedereen in het gezin zijn persoonlijke flesje hebben (geen gezeur meer over welke is nou van mij……).

 • Het is een halve liter fles.

 • Door de accessoires die je erbij kunt kopen (karabijnhaak en draagkoord) kun je hem aan je tas/rugzak hangen, handig voor op vakantie.

 • Je kunt de fles onderweg altijd bijvullen bij een van de openbare waterkranen ( te vinden met de gratis Dopper App).

 • Door de aanschaf van dit flesje steun je tevens een goed doel.

Kadotip: je kunt ook een Customized Dopper bestellen via de website en hem laten bedrukken met  de naam van iemand en/of een leuke foto. Zo heb je altijd een leuk, uniek en niet al te duur kado waarmee je ook nog iets goeds doet voor de wereld.

Dopper heeft ook een Facebookpagina.

 

 

 

3 thoughts on “Fan van Dopper

  • Ja hoor.
   Ik maak altijd smoothies van kefir. Mijn man, mijn zoon en mijn dochter nemen die mee naar het werk, gaat hartstikke goed.
   Zorg er wel voor dat de fles niet te warm staat (tas niet bij de verwarming zetten).
   Afgelopen winter (welke winter????) is het in ieder geval heel goed gegaan.
   De zomer valt nog te bezien, anders een ijsklontje (of twee) erbij doen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s