Kip met broccoli en wortel in kokosmelksaus

DSCN1853

Eergisteren heb ik weer een flinke portie kippensoep gemaakt.

We hebben daar met vier personen twee keer behoorlijk van gegeten en de rest heb ik vandaag ingevroren (alvast voor Carnaval)šŸ™‚ Want dan moet er heel veel (gezonde) kant en klare voeding in huis zijnšŸ˜‰

Van de kip die is over gebleven (van het trekken van de bouillon) heb ik gisteren dit gerecht gemaakt waar wij gisteren en vandaag weer met vier personen van hebben kunnen eten. Hoezo biologisch eten is duur?Ā 

Op deze manier maak ik van 1 (grote) biologische kip 4 Ā heerlijke maaltijden.

Kip met broccoli en wortel in kokosmelksaus.

Ingrediƫnten:

  • Restjes gare kip, in stukjes gesneden

  • 500 gram broccoli, in roosjes

  • 3 winterpenen in blokjes

  • 2 grote uien, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 groot blik kokosmelk

  • 1 klein blikje kokosmelk

  • 1 theelepel kerrie-poeder (Engelse)

  • 1 theelepel kerrie masala-poederĀ 

  • 1 theelepel koriander-poeder

  • 1 theelepel five spices poeder

  • scheut Japanse sojasaus

  • peper

  • 1 halve tot 1 hele goed afgestreken eetlepel Keltisch zeezout. Begin eerst met een kleinere hoeveelheid en proef tussendoor, je kunt er beter achteraf nog wat zout aan toevoegen.

  • een mix van kokosolie-olijfolie-en roomboter om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Verhit het bakvet.

  • fruit daarin de uien totdat ze glazig zijn.

  • strooi dan de kerriepoeders, peper, koriander, five spices-poeder in de pan en smoor dat even mee met de gefruite uien.

  • fruit de knoflook een minuutje mee.

  • voeg een flinke scheut sojasaus toe.

  • Doe dan de gewassen en klein gemaakte groenten in de wok, deksel erop en op halfhoog vuur (bijna) gaar laten worden.

  • Vervolgens de kokosmelk en het zout erbij doen en het geheel aan de kook laten komen. Draai dan het vuur klein en laat alles goed gaar worden.

  • Voeg op het laatst de restjes kip toe en laat deze even goed warm worden.

Lekker bij basmatirijst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s