Voor bij de Kerstborrel

Oké, ik mag geen toastjes, want dat is tarwe.

Geen chips, want dat zijn koolhydraten en transvetten.

Geen borrelnootjes uit de winkel, want daar zitten e-nummers in, smaakversterkers (en natuurlijk ook weer die transvetten) en ze bevatten zelfs tarwe en suiker😦

Maar het is bijna kerstmis, wat mag ik dan wel??? (en ik wil geen moeilijke toestanden waarvoor ik urenlang in de keuken moet staan).

DSCN1683

Zelfgemaakte Borrelnootjes (moet je wel een dag van tevoren mee beginnen).

Maak in een kleine kom  een specerijenmengsel van:

  • 1 theelepel (zoete)  paprikapoeder.

  • 1 theelepel kerriepoeder (Engelse).

  • 1 theelepel chilipoeder.

  • 1 dessertlepel Keltisch zeezout, maar als je ze iets zouter wilt hebben mag het ook ietsje meer zijn.

  • Scheut Japanse sojasaus.

  • Experimenteer zelf eventueel nog wat met je eigen lievelings specerijen.

  • Maak van alle ingrediënten een marinade door er wat water bij te voegen.

DSCN1673

  • Kies noten uit die je lekker vind en laat ze 24 uur marineren (zet de kom in de koelkast).

  • Laat de noten de volgende dag  goed uitlekken en verdeel ze vervolgens over  een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Rooster de noten 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). 

DSCN1681

Kaascrackers

  • Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden.

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

  • Leg daarop wat plakjes kaas.

DSCN1672

  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaasplakjes 8 minuten op 180 graden.
  • Haal ze daarna uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Deze nootjes en crackers moeten wel meteen worden opgegeten, als ze te lang blijven liggen worden ze namelijk taai.

2 thoughts on “Voor bij de Kerstborrel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s