Wintersalade Van Postelein, Veldsla En Plakjes Camembert

DSCN1449

Postelein is een vitamine- en energierijke groentesoort. Na aankoop kun je hem het beste meteen consumeren want het is nogal een kwetsbare groente. De ietwat zurige groente is vooral in de zomer verkrijgbaar maar er bestaat ook een winterharde variant: winterpostelein (Claytonia perfoliata), die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt.  

Bewaar de postelein in de koelkast niet langer dan twee dagen en beslist niet in een gesloten verpakking. Postelein smaakt heerlijk rauw in een salade, maar is ook erg lekker in een soep.

Wij eten in de winter heel vaak salades van postelein en veldsla. Als je de postelein klein snijdt en met een andere slasoort mengt kraait er geen haan naar (ik wil zwijgen een kuiken)😉

Benodigdheden:

  • Veldsla

  • Postelein (een beetje klein gesneden).

  • Zwarte olijven

  • Kerstomaatjes

  • Plakjes camembert

  • Slasausje

Bereidingswijze:

  • Was de veldsla en de postelein.

  • Snijd de kerstomaatjes één keer doormidden.

  • Maak het slasausje klaar.

  • Meng sla en sausje goed onder elkaar.

  • Garneer met de tomaatjes, olijven en plakjes camembert.

DSCN1446

Samen met een omelet van een paar eieren en vet spek, gebakken in roomboter, is dit een volledige maaltijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s