Zelf in elkaar geknutselde Kip-kerriesalade

DSCN0985

Mijn zoon is dol op kip-kerriesalade (die uit die plastic doosjes). Daar moet moeders uiteraard niets (meer) van hebben. Rest mij niets anders dan een gezonde versie in elkaar te knutselen. Uiteraard zonder gezondheid-schadende ingrediënten zoals smaakversterkers en glucose-frutosestroop ( dat namelijk de oorzaak is van een vervette lever en aangezien het bijna overal inzit krijgen veel mensen hier al snel teveel van binnen), zéér ongezond dus.

Wat die voedselgiganten kunnen moet mij toch ook lukken nietwaar? Zij knutselen tenslotte ook maar wat raak.

Let op: De smaak van dit recept valt natuurlijk niet te vergelijken met de ‘echte’ uit de winkel. Dat komt omdat er geen smaakversterkers inzitten waardoor het geheel nogal flauwtjes kan overkomen. Je moet dus flink opletten dat er voldoende zout in het gerecht komt. De hoeveelheid is uiteraard een persoonlijke kwestie.

Van dit recept kun je ook gemakkelijk een grote portie maken en de andere dag meegeven als lunch voor op het werk of op school. Onderstaand recept is voor ongeveer 4 à 6 personen.

  • 2 Kipfilets

  • 1 Ui

  • 2 Knoflooktenen

  • 1 Bekertje slagroom

  • Een piepklein scheutje Japanse sojasaus

  • Mayonaise naar smaak

  • 1 Eetlepel olijfolie van goede kwaliteit

  • Zout en peper naar smaak

  • Kerriepoeder naar smaak

  • Verse bieslook

Blijf tijdens de bereiding van de saus dus voortdurend goed proeven of het zout genoeg is.

  • Kook de kipfilets in water met (Keltisch) zeezout (of in biologische kippenbouillon) in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze daarna in stukjes.

  • Fruit de uitjes, geperste knoflook, kerriepoeder en het scheutje Japanse soyasaus en laat ook dit mengseltje afkoelen.

  • Meng slagroom, olijfolie, mayonaise, bieslook, zout en peper onder elkaar.

  • Meng daar de in stukjes gesneden kipfilet en het ui-knoflookmengsel doorheen.

  • Zet het geheel nog even in de koelkast zodat alle smaken goed in de stukjes kip kunnen trekken.

Je kunt er eventueel voor kiezen om er stukjes ananas doorheen te doen. Je kunt ook experimenteren met je eigen geliefde specerijen of verse tuinkruiden zoals gehakte peterselie.

Aangezien mijn zoon een lastige eter is laat ik dat ‘experimenteren ‘ maar liever achterwege, ik ben al blij dat hij mijn versie van zijn geliefde kip-kerriesalade nu al lekkerder vindt dan die van de supermarkt.

Ik heb er wel wat witlofsalade bij gegeven.

4 thoughts on “Zelf in elkaar geknutselde Kip-kerriesalade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s