Kokos Vet ?

  

Gehydrogeneerde vetten (transvetten) in onder andere margarine, moderne bak-en braadproducten, geraffineerde plantaardige oliën, fastfood, taarten, koekjes, chips (eigenlijk zit het in alles wat gefabriceerd wordt door de voedingsindustrie),veroorzaken ontstekingen. Ook in de hersenen.

Deze vetten onderdrukken de hersenfunctie. De zogenaamde gezonde meervoudig onverzadigde plantaardige vetten zijn monsters voor onze (hersen) cellen.

De hersenen bevatten namelijk meer verzadigd vet dan enig ander orgaan in het lichaam. Het zijn deze verzadigde vetten die je een oud recept uit Grootmoeders tijd laten herinneren en ze maken dat je nog weet hoe je het moet klaarmaken ook.

Kokosproducten bevatten veel van dit gezond verzadigd vet, dat zeer goed is voor al onze cellen, dus ook de hersencellen. Denk vooral aan de hersenen van kinderen die nog volop in de groei zijn, zij hebben dringend verzadigd vet nodig.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik met eigen ogen heb kunnen zien wat een dieet arm aan verzadigd vet, maar dat wel bol staat van plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten, doet met de psyche en het gedrag van een kind.

Wij hielden ons in het verleden ook keurig aan de ” Verzadigd Vet Is Slecht ” campagne. Ik probeerde alle “slechte” vetten te mijden als de pest. Nou,  Ik heb het geweten ook! Onze hersenen raakte hierdoor behoorlijk ondervoed en dat viel te merken! Vooral aan onze stemmingen. Voor ons geen vetarm dieet meer. Sterker nog mijn fobie voor vet is totaal omgeslagen naar een obsessie voor vetrijke producten (vooral kokosvet).

Nog meer redenen nodig om kokosproducten te gaan eten?

 • Kokosolie bestaat grotendeels voor 45-50% uit een middellange keten vetzuur genaamd laurine-zuur. De enige andere bekende bron van laurine-zuur is moedermelk. Van moedermelk is bekend dat het helpt het immuunsysteem van de baby op te bouwen en te versterken.

 • Kokosolie helpt om in het lichaam schadelijke bacteriën te bestrijden

 • Slechts een kleine hoeveelheid kokosolie helpt om tandbederf te voorkomen. Wil je hier meer over lezen dan kan ik je van harte het boek aanraden van Ramiel Nagel, Genees tandbederf. Heb je veel last van tandontstekingen? Laat dan wat kokosolie in je mond smelten, spoel daar een aantal minuten mee en spuug het dan uit in de toiletpot, niet in de gootsteen. Je spuug bevat namelijk na het spoelen veel giftige stoffen

 • De nieuwste studie laat zien dat door het eten van kokosvet (en andere verzadigde vetten) het goede cholesterol (HDL) omhoog gaat en het slechte cholesterol (LDL) omlaag

 • Door het eten van kokosvet gaat je Body Mass Index omlaag (je valt af) en het verminderd ook nog eens het buikvet. Mits je daarnaast natuurlijk ook op je voedingspatroon let

 • Kokosvet geeft een lang verzadigingsgevoel en houdt de bloedsuikerspiegel op peil, daardoor heb je geen behoefte aan zoete dingen

 • Kokosolie houdt je huid gezond en het helpt zelfs bij luieruitslag

Helaas demoniseren de Consumentenbond en het Voedingscentrum kokosproducten al jaren vanwege het feit dat deze olie verzadigde vetten bevat. Ieder moment verschijnt er in de media wel weer een aanval op verzadigde vetten en vooral op kokosolie. 

Blijf dus je gezond verstand gebruiken. Kokosproducten zijn natuurlijke voedselsoorten en worden al duizenden jaren door mensen over de hele wereld gebruikt.

Consumenten keren gelukkig steeds meer terug naar de oorspronkelijke, natuurlijke gezonde basis van hun voedsel, namelijk verzadigde vetten. Dat is voor de industrie, die producten van gehydrogeneerde plantaardige olie vervaardigt, natuurlijk niet zo gunstig maar voor onze gezondheid des te beter.

De beste kokosolie is de biologische niet- ontgeurde extra vierge kokosolie (eerste persing). Het merk is natuurlijk een kwestie van smaak.

Ik gebruik het kokosvet zowel koud (door de smoothies) als warm ( om in te bakken).

Frieten bakken wij niet zo heel vaak meer maar als, dan alleen nog maar in kokosolie.

Biologische Kokosmelk en Kokosrasp  geven een heerlijke smaak aan je gerechten. Ik gebruik kokosrasp vaak in een fruitsmoothie en kokosmelk is heerlijk in stoofgerechten.

Met feestdagen maak ik met kokosvet, chocolade en noten de lekkerste dingen

Hier vind je veel informatie over kokosolie www.kokos-olie.nl

Ron Fonteine schrijft op zijn site:

Hoe lang blijven Nederlanders de leugens van de medische sector, de Hartstichting (Unilever partners), KWF en het “onafhankelijke” Voedings(industrie)centrum geloven?

We zijn bang gemaakt voor verzadigd vet, eieren, de zon etc etc. De echte gevaarlijke producten zijn gewoon te koop bij je supermarkt, zitten bomvol chemicaliën, hormoonverstoorders, kunstmatige eetlustvergroters, snelle suikers, lever- en nierslopende fructose-siroop, aanjagers van kanker etc etc.

De industrie maakt ons ziek, niet de verzadigde vetten, niet eieren, niet de producten die eeuwen lang zijn gegeten. Als we niet begrijpen dat toxines het echte probleem zijn dan zullen kanker, astma, allergieën en vele andere ziekten alleen maar verder toenemen.

Blijf niet slapen, ga kritische informatie lezen. Je dokter, reguliere diëtiste, je specialist zal je dit niet vertellen. Alles hangt van belangen aan elkaar. Laat je niet dom houden door de mainstream media die systematisch kritische informatie over voeding, cosmetica, kankerbehandelingen, genetische manipulatie (Monsanto) van zaden, chemicaliën, de pil, plastic, griepvaccins, en stralingsrisico’s door mammografie blijven doodzwijgen.

Ga online en ga op onderzoek uit.

Wordt wakker ! Kies bewust, dus niet voor industrievriendelijk logo’s…..

Advertisements

4 thoughts on “Kokos Vet ?

 1. Hallo Marion,

  Wederom een geweldig stukje blog. Zelf heb ik nog een paar flesjes foute vloeibaar vet staan. Om snel de omschakeling te gaan maken naar de kokosvetten. De meeste mensen geloven je helaas niet. Die zullen straks de rekening gepresenteerd krijgen. Ik zit nog steeds knus met mijn gewicht en voel me nog steeds erg goed. Zoals nu lekker aan het genieten van de zon! Houd vol met dit geweldig blog. Mensen gaan straks inzien wat voor een pionier u bent geweest op dit gebied!

  Gezonde groeten,

  Alexander

  • Hoi Alexander,

   Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn blog.
   Inderdaad, veel mensen geloven me niet, maar ik neem het ze niet kwalijk
   De antivet-boodschap is er behoorlijk goed ingestampt, dat maak je niet zo snel weer ongedaan.

   Gelukkig merk jij wel al het positieve resultaat van een andere benadering van jouw voedingspatroon.

   Bedankt voor het grote compliment maar de echte pionier ben niet ik maar Dr. Weston A.Price 😉
   Ere wie ere toekomt.
   Ik help alleen maar mee om bewustzijn te wekken voor zijn bevindingen.
   Velen zijn mij hier al in voorgegaan. Zoals mijn grote inspiratiebronnen Mike Donkers en Ron Fonteine.

   Als je opnieuw leert ontdekken wat gezonde, natuurlijke, volwaardige voeding betekent voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, wordt je vanzelf enthousiast.
   Je denkt dan alleen nog maar, WAUW, dit zouden meer mensen moeten weten.

   Gezonde groetjes terug.

 2. Hoi, ik heb vandaag in Brunnsum voor het eerst een potje royal green van 325ml gekocht.
  Van deze wil ik 2 maal daags een thee lepel innemen.
  Deze is helaas wel ontgeurd en voor mijn beurs € 8,95 wel duur.
  Kan mij iemand mij de weg wijzen waar ik terecht kan voor de juiste merken tegen een lagere prijs.

  Groetjes, John.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s