Taco Wraps of Pizza Taco

    DSCN1022

Voor het gemak gebruik ik vaak wraps, maar het taco gehakt met de witte kool/knoflooksaus topping kan ook heel goed op een pizza geserveerd worden.

Wil ik het nog gemakkelijker hebben dan gebruik ik (biologische) pitabroodjes als bodem.

P.s Naar aanleiding van het boek Broodbuik van preventie-cardioloog Dr.William Davis gebruik ik zelf geen tarwe producten meer. Tarwe vervang ik door spelt.

Voor 4 personen. Ieder twee wraps.

Benodigdheden 

  • 8 wraps, liefst bio

  • 600 à 800 gram biologisch gehakt, half rund half varkens

  • 1 Kleine witte kool in dunne reepjes geschaafd of klein gemaakt in de keukenmachine

  • 1 Krop ijsbergsla, in kleine reepjes

Ingrediënten voor de knoflooksaus

  • Knoflooktenen naar smaak, uitgeperst. Mag best veel zijn

  • Flinke scheut olijfolie

  • Sap van een halve citroen

  • Mayonaise

  • Yoghurt

  • Kruidenzout of Keltisch zeezout naar smaak

  • 1 klein uitje gesnipperd

  • 2 dessertlepels honing

Ingrediënten voor het gehakt

  • 1 theelepel zout

  • 1,5 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 3/4 theelepel knoflookpoeder

  • 1/4 theelepel nootmuskaat

  • 1 klein uitje fijn gesnippert

  • 1 teentje knoflook geperst

Om in te bakken

Een mengsel van kokosolie, roomboter en olijfolie

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de ingrediënten onder elkaar en zet even weg

  • Maak een sausje van de mayonaise en de yoghurt naar gelang de hoeveelheid witte kool. Gebruik bijvoorbeeld een halve pot mayonaise en net zoveel yoghurt

  • Meng het gesnipperd uitje, de geperste knoflooktenen en kruidenzout door de saus.

  • Schep de saus door de witte kool, dit kun je al ruim van tevoren doen, zelf doe ik dit vaak al ‘s morgens en laat het dan de rest van de dag goed intrekken

  • Bak het gehakt goed rul en gaar.

  • Bereid de Wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verdeel het gehakt, het witte kool/knoflooksaus-mengsel, en de snippers ijsbergsla over de wraps.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s