Spijsvertering Van Lastige Eters (Weer) Op Gang Brengen Met Citroensap

Sinds mijn zoon iedere ochtend een glas (gefilterd) kraanwater drinkt, met het sap van een uitgeperste citroen erin, is zijn eetlust met sprongen vooruit gegaan. Hij had als kind al last van maagproblemen zoals oprispend maagzuur. Dat zit (zat) in de familie werd gezegd. Klopt, mijn hele familie heeft er (nog steeds) last van, maar wij gelukkig niet meer, dankzij deze truc.

Citroensap helpt ook de lever bij het reinigen van alle afvalstoffen en stimuleert de afgifte van gal. Daardoor komt de spijsvertering beter op gang.

Alles wat een mens (kind) eet moet natuurlijk in eerste instantie ook goed verteert kunnen worden. Als dat niet gebeurd blijven de etensresten  te lang in het spijsverteringsstelsel achter. Het lichaam geeft dan geen gezond signaal af van: ” ik moet weer eten “,want het spijsverteringsstelsel zit nog vol met afvalstoffen. Citroensap helpt deze afvalstoffen in het bloed aan zich te binden zodat deze het lichaam kunnen verlaten. Citroensap reinigt het lichaam van binnenuit.

Een kind kan ook weinig eetlust hebben omdat het bijvoorbeeld last heeft van emotionele spanningen zoals verdriet, het niet kunnen uiten van negatieve gevoelens, gepest worden, moeite hebben met leren, of gewoonweg gestrest zijn door een verkeerde voeding- en levensstijl. Wanneer het kind teveel stress ervaart wordt het spijsverteringsstelsel “lam” gelegd en kan niet meer optimaal functioneren, want alle energie die normaal nodig is om het voedsel te verteren gaat op aan het weer tot rust laten komen van het lichaam.

De bijnieren krijgen het dan zwaar te verduren en verbruiken extra veel vitamine C. Het kind heeft dan extra veel vitamine C nodig om van de stress af te komen. Citroensap kan daarbij helpen.

Mijn man en ik drinken nu ook iedere ochtend een glas water met citroensap. Wij zijn allebei jarenlang maagpatiënt geweest maar zijn nu van alle klachten af. We dachten altijd dat we last hadden van teveel maagzuur en kregen daar ook maagzuurremmers voor, maar het tegendeel was echter waar. Wij hadden juist last van te weinig maagzuur. Daardoor had onze maag, problemen bij het verteren van eiwitten. De eiwitten kregen de schuld terwijl dat niet de oorzaak van ons  lijden was. Het tekort aan maagzuur was het probleem. De maagzuurremmers hielpen de symptomen (maagpijn) tijdelijk te bestrijden maar deden niets om de oorzaak te verhelpen. Deze medicijnen zorgden alleen voor nog méér gifstoffen in het bloed. In mijn opleiding heb ik geleerd dat je zuur met zuur moet “bestrijden”. Citroensap is hiervoor het aangewezen middel.

Iedere ochtend een glas (lauw) water met vers citroensap houdt je dus relaxed en je wordt er mooi van, want vitamine C verbeterd de structuur van de huid. Het is een goede remedie tegen puistjes.

Het was in het begin wel even wennen aan al die zure gezichten in de ochtend, maar nu weten we niet meer beter. Want nooit meer last hebben van maagpijn, daar is ook wat voor te zeggen toch?

 

Advertisements

One thought on “Spijsvertering Van Lastige Eters (Weer) Op Gang Brengen Met Citroensap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s