Asperge – Broccoli – Quiche

 DSCN0525 DSCN0526 

Ingrediënten

  • 200 g bloem + extra om te bestuiven

  • 1 tl zeezout

  • 100 g koude roomboter

  • 6 eieren

  • 500 gr. witte asperges, schoongemaakt

  • 500 gr. broccoli

  • 1 beker crème fraîche (200 ml)

  • 125 gr. kruiden-roomkaas

Bereiden

1. Zeef de bloem en het zeezout en doe in de keukenmachine.Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 minuut tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en 1 el koud water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.

2. Kneed het deeg kort met uw handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Kook de broccoli met wat zout bijna gaar. Klop de overige 5 eieren los met de crème fraîche. Roer de kruiden-roomkaas hierdoor. Voeg tamelijk wat zeezout toe anders smaakt de quiche aan het einde te flauw.

4. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 cm. Bekleed hiermee de quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5. Verdeel achtereenvolgens de asperges, de broccoli en het ei-kaasmengsel over de bodem. Bak in ca. 45 minuten in de oven goudbruin en gaar.

DSCN0529

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s