Witlof – Ovenschotel

DSCN0490

Dit is een makkelijke ovenschotel van witlof met aardappelpuree.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo witlof

  • Aardappelpuree

  • Scheut melk

  • Flinke “homp” roomboter

  • 1 à 2 zakjes geraspte kaas

  • Zout

  • Olie om de ovenschaal mee in te vetten.

Bereiden

Schil de aardappelen en zet ze op met koud water en zout. Laat ze in 20 minuten gaar koken. Ondertussen maak je de witlof schoon en laat deze ook gaar koken in water waar tamelijk wat zout aan toegevoegd is. Als de witlof gaar is schud je hem af in een vergiet en laat je hem goed uitlekken.

Doe de witlof terug in de pan, roer de geraspte kaas erdoor maar houd ook wat geraspte kaas over om de ovenschotel mee te bedekken.

Als de aardappels gaar zijn, maak je samen met de melk en de roomboter een romige aardappelpuree .Proef of de puree zout genoeg is anders voeg je nog wat zout toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de ovenschaal goed in met olijfolie, zodat de aardappelpuree straks niet aanbakt.

Schep de aardappelpuree in de goed ingevette ovenschaal. Schep het witlof-kaasmengsel erboven op en dek af met een laag geraspte kaas.

Dit kan dan ongeveer 30 min in de oven op 200 graden Celsius.

DSCN0491

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s