Maaltijdsalade Met Stukjes Kip

DSCN0492

Dit is een eenvoudige salade gemaakt van kropsla, geraspte wortel, rode ui en bieslook. Gegarneerd met stukjes gebakken kipfilet en mijn beroemde slasausje:

  • 2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie.

  • ½ eetlepel walnotenolie.

  • 1 teentje knoflook ( geperst).

  • 5 eetlepels yoghurt.

  • Een scheutje tomatenketchup.

  • Een flinke dessertlepel honing.

  • 1 theelepeltje mosterd.

  • Een scheutje appelazijn of citroensap.

  • Eventueel een beetje mayonaise.

Dit met een garde door elkaar mengen.

De kipfilet laat ik eerst een uurtje , mag ook langer, marineren in een scheut Japanse sojasaus, kerriepoeder, beetje zout en peper en wat paprikapoeder. Daarna bak ik de kipfilet ongeveer 20 minuten, dan laten afkoelen en in reepjes of blokjes snijden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s