Bijnieruitputting Maakt Een Mens Er Niet Mooier Op.

Schmiegel

Niet dat ik nou zo mooi ben maar dat wijd ik aan het feit dat mij dit alles veel te laat ter oren is gekomen namelijk pas op 42 jarige leeftijd. What a shame. Maar daarom kan ik nog wel andere mensen informeren zodat zij niet dezelfde fout maken.

Ten gevolge van bijnieruitputting gaat het lichaam namelijk voedingsstoffen aan het lichaam onttrekken. Het lichaam gaat dus van zijn eigen bottenstelsel, haren, nagels en gebit mineralen “lenen” om de organen te kunnen blijven voeden.

Daarom zie je tegenwoordig dat jonge mensen vaak al op jonge leeftijd kaal worden en/of dat ze doorzichtige tanden hebben. Als iemand veel last heeft van broze en gescheurde nagels weet je dat er een mineralentekort is. Reuma, jicht, artritis en osteoporose zijn onder andere het gevolg van tekorten in de mineralenhuishouding.

We hebben dringend verzadigd vet en voldoende mineralen nodig om onze organen, zenuwcellen, kortom alle lichaamscellen te voeden.

Wanneer je geen zonlicht kan verdragen kan dat weleens een symptoom van bijnieruitputting zijn. Veel mensen dragen voortdurend een zonnebril, zelfs wanneer het bewolkt is. Zelfs het gewone daglicht doet nog pijn aan hun ogen.

Ik zie zelfs dat kinderen die nog in een buggy zitten al een zonnebril dragen. Allemaal vanuit de beste bedoelingen gedaan maar hierdoor werk je wel bijnieruitputting in de hand.

Het is veel beter om zonlicht niet te vermijden. Zonlicht zorgt ervoor, dat met behulp van cholesterol, in het lichaam vitamine D kan worden aangemaakt. Vitamine D is heel belangrijk om bijnieruitputting te voorkomen. Cholesterol is heel belangrijk in dit verhaal, vandaar dat een lage cholesterolspiegel ook helemaal niet gezond is. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken laten dat zien. Cholesterol is van levensbelang! Niet te snel afremmen dus. Tegenwoordig vinden artsen een cholesterolwaarde van nog geen al te hoog. Zéér gevaarlijk. En schadelijk voor de bijnieren.

De bijnieren leveren ons cortisol. Cortisol beschermt ons tegen ontstekingen en ziektes. Kortom tegen vroegtijdige veroudering!!!!

Veel mensen gebruiken antibiotica, hormoonzalfjes, injecties, pufjes en inhalators, allemaal op basis van corticosteroïden. Dit zijn synthetische nabootsingen van cortisol. That’s no good!

Ze geven bijwerkingen waaronder stress door overstimulering.

Om mooi te blijven hoeven we dus niet naar de schoonheidsspecialiste of naar de sportschool. We hoeven alleen maar onze bijnieren te vriend te houden en goed te “voeden ” zodat ze ons natuurlijk cortisol kunnen blijven leveren.

We moeten onszelf niet uitputten want dan raken de bijnieren ook uitgeput en dat is vanuit schoonheidsoogpunt geen goed idee.

Hoe kan je jezelf voorzien van voldoende mineralen en gezond verzadigd vet? Hoe kan je jezelf mooi eten?

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om jezelf te “mineraliseren ” is door gebruik te maken van

Keltisch Zeezout. www.keltischzeezout.com/verkooppunten.

Ik neem een lege glazen pot, vul hem voor 1/3 met keltisch zeezout en vul de rest aan met gefilterd water of Spa blauw. Dan schud ik zolang totdat het zout helemaal is opgelost. Op de bodem blijft meestal nog wat zout achter. Dat is een teken dat het water verzadigd is. ‘s Morgens en ‘s avonds neem ik van deze sole, zoals men deze zoutoplossing noemt, een theelepeltje en los dit op in een longdrinkglas water en drink dat op.

Verder zitten in roomboter, vlees, kip, eieren, kaas, volle yoghurt, kefir en andere producten van dieren die voornamelijk gras gevoerd krijgen,van nature veel mineralen en ook weer gezond verzadigd vet.

Maak veel gebruik van zelf getrokken bouillonsoepen van bijvoorbeeld soepkip, runderschenkel of andere botten van dieren die met gras gevoerd zijn.

In Amerika krijgen veel kinderen met gedragsproblemen weer rauwe melk te drinken, waardoor veel van hun problemen verdwijnen. Rauwe melk wil zeggen dat de melk niet eerst verhit is. Rauwe melk zit vol gezond verzadigd vet en mineralen. In rauwe melk zit eigenlijk alles wat een mens nodig heeft. Drink geen gepasteuriseerde en al helemaal geen gehomogeniseerde melk want deze zijn hoog verhit en maken de problemen alleen maar erger. Als je meer wilt weten over deze materie verwijs ik naar www.westonprice.nl

Kokosolie is het gezondste plantaardige verzadigd vet dat je maar kan krijgen. Hiermee kan je zichzelf voorzien van belangrijke bouwstoffen. Kokosolie maakt mooi van binnen uit maar je kan het ook heel goed gebruiken als vervanging van dure cosmetica artikelen zoals gezichtscrème, deodorant, anti-zonnebrandmiddel. Je kan er alles over vinden op  www.westonprice.nl

Verder is voldoende vitamine C heel belangrijk die je uit kiwi’s, bessen, frambozen, zure appels, sinaasappels en dergelijke kunt halen. maar het is gebleken dat heel veel mensen te weinig vitamine C tot zich nemen omdat ze te weinig producten eten waar het inzit zoals voldoende vers fruit en verse groenten. Vitamine C zit ook in rauwe melk. Als je een supplement wilt nemen koop dan een natuurlijke variant en geen synthetische. Zelf heb ik altijd de Acerolabespoeder die ik via www.fonteine.com bestel.

Blue Ice Royal gefermenteerde levertraan van Green Pasture te bestellen via:  

www.vitavie.nl/webshop/Alle_producten/categorie/Concentratie_en_geheugen. 

Levertraan zorgt voor een goede verhouding tussen vitamine A en D. Vroeger kregen alle kinderen, waaronder ook ik, iedere dag een lepeltje levertraan voor het naar bed gaan. Gedragsproblemen kwamen toen ook wel voor maar niet zoals op de dag van vandaag. Volgens mij waren die voorouders van mij zo gek nog niet en beschikten zij over een bepaalde wijsheid die in deze maatschappij helaas verloren is gegaan.

Extra magnesium is ook heel belangrijk. Ik bestel altijd magnesiumcitraat bij www.fonteine.com Veel magnesium zit ook in vers geperst sinaasappelsap en in vlees.

Eet net zoveel Avocado’s als je op krijgt want ze zitten boordevol vitamine E . Deze vitamine wordt ook wel de vruchtbaarheids-vitamine genoemd en is ontzettend goed voor de huid.

En last but not least, gebruik honing in plaats van suiker. Want suiker is de grootste mineralenrover die je zich maar kunt voorstellen. Vermijd alles waar suiker inzit.

Suiker maakt oud, lelijk, hyperactief, dik en ziek, dus waarom zou je het nog willen eten!

Er zijn genoeg andere dingen die we kunnen eten.

Die ons mooi, gezond, behaard, vruchtbaar en fit houden.

Advertisements

7 thoughts on “Bijnieruitputting Maakt Een Mens Er Niet Mooier Op.

  1. Hopelijk trekken mijn rimpeltjes binnenkort weg met al die verzadigde vetten 😉 Ik vind je trouwens prachtig op de foto hoor Marion! Niks van te zien dat e.a jou te laat heeft bereikt! Liefs Ellen

    • Goh, dankjewel Ellen. Ja, gelukkig is het nog niet zo erg als bij die mevrouw op de foto. Ik hoop ook dat dat zo blijft. Vandaar dat ik net mijn zoveelste avocado van deze week heb verorberd. Je moet er wel iets voor doen hè? En die rimpeltjes van jou ? Die zal ik 9 Mei eens van dichtbij gaan bekijken. Maar volgens mij valt het reuze mee toch? Als het aan Mike ligt krijgen alle vrouwen op die avond een gratis facelift door middel van een of andere verzadigde vetten ” boost “, ben benieuwd.Tot dan.

  2. Je moet er inderdaad iets voor doen! Volgens mij heb je erg geluk met jouw huid. Ik ben sinds de zwangerschap ouder geworden in mijn gezicht. Misschien kwam dat ook omdat ik daarvoor 2 jaar geen vlees had gegeten. Het begint weer beter te worden, meer kleur, iets voller. Ik ga ook flink aan de avocado’s! Oh nu ben ik nieuwsgierig! Als hij het geheim maar verklapt, dan kan ik het thuis proberen 🙂

    • Mijn gave huid heb ik echt te danken aan het gezonde eten. Voor die tijd had ik om de haverklap last van puisten. En geen kleintjes kan ik je vertellen.Ik was ook altijd wit in mijn gezicht maar sinds ik gezond leef heb ik altijd een kleurtje in mijn gezicht;-) Ik heb je foto op Facebook gezien. Ik zie een frisse blozende huid.

  3. Dank je 🙂 Fijn dat jouw huid zo mooi hersteld is. Bijzonder dat dat met de juiste voeding zo veel kan schelen. De huid is toch een afspiegeling van de gezondheid. We zijn op de goede weg! Fijne avond!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s