Moederkruid

Ze schept ruimte daar waar het pad te klein geworden is en verwijdert het onkruid dat we niet meer nodig hebben.
Een moederlijk kruidje dat ons helpt een weg te banen in de chaos in het leven en ons helpt de dingen die je tegen komt helder te zien. Het helpt je om je vizier schoon te houden en zorgt voor ordening in muizenissen in het hoofd.
Je kan je overal zorgen over maken, maar het onderscheiden van datgene wat belangrijk is en wat niet, zorgt dat je ruimte ervaart om op je eigen weg te wandelen.
Moedertjes hebben een verzorgende en liefdevolle taak om juist de kinderen bewust met de maatschappij om te leren gaan. Soms gaat dit makkelijker dan de andere keer. In de vuurlinie, worden vaak veel frustraties neergelegd bij de moeder, of het nou terecht of onterecht is. Het enige wat je als moeder kan doen is accepteren dat er strubbelingen zijn, maar toch keer op keer weer op een liefdevolle wijze het kind bijstaan. Zorgen dat kinderen niet die brokken maken, door op tijd voor ze klaar te staan en hen de mogelijkheid bieden om terug te vallen als het nodig is.
Natuurlijk wij blijven mens en juist deze situatie maakt een verhouding dynamisch.
In de relatie naar kinderen toe, is juist het delen en geven van essentieel belang en verwachten ze ook van een moeder dat ze mens zijn. In een open relatie zal het kind ook liefde en warmte kunnen leren vanuit jouw eigen moeilijkheden en angsten die jij ondervindt.
Durf dan ook te accepteren dat je vooral… mens mag zijn!

Marja Hoefsmit – ayourtha – www. kruidje.nl

Tanacetum moederkruid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s