Bloemkool met Champignons in Kokosmelk.

DSCN0448

Dit recept is heel lekker zonder koolhydraten zoals aardappelen, rijst of pasta want het vult heel goed. Maar kan natuurlijk ook met koolhydraten worden gegeten.

Ingrediënten:

  • 1 Bloemkool in roosjes.

  • 2 Bakjes kastanjechampignons gewassen en in schijfjes gesneden.

  • 5 kleingesneden middel grote uien.

  • 4 tenen knoflook geperst.

  • 1 Groot blikje kokosmelk.

  • Kerrie masala.

  • Korianderpoeder.

  • Gedroogde selderij.  

  • Gedroogde Lavas.

  • Cayennepeper.

  • Flinke scheut Soyu ( Japanse sojasaus).

  • 1 groentebouillonblokje.

Om in te bakken:

Flink wat kokosolie, roomboter en olijfolie.

Bereidingswijze:

  • Kook de bloemkool in water met zout beetgaar tot gaar, net wat je wilt, en schud het water af.

  • Verwarm in een wok de kokosolie, roomboter en olijfolie.

  • Fruit de uien bijna gaar.

  • Strooi de Kerrie Masala, cayennepeper, Soyu, korianderpoeder, selderij, lavas,  en het groentebouillonblokje erbij en verwarm dit even zodat de smaken goed vrijkomen.

  • Fruit vervolgens de knoflook 1 minuutje mee. Voeg de champignons toe en laat op middelhoog vuur met een deksel op de wok gaar worden.

  • Voeg dan het blikje kokosmelk toe en de bloemkool-roosjes. Laat dit nog even goed warm worden.

Zoete aardappelblokjes passen ook heel goed in dit gerecht. De aardappelblokjes samen met de bloemkoolroosjes gaar koken en door de saus scheppen.

One thought on “Bloemkool met Champignons in Kokosmelk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s