Maanstanden van Moeders in een Horoscoop

De Maan in de horoscoop vertelt iets over hoe jij bemoederd en welke eigenschappen jij belangrijk vindt om door te geven aan je kinderen. Let wel op: het gaat hier over de Maan in de horoscoop en niet over je Zonneteken. Ook al weet je jouw Maanstand niet dan is het stukje toch interessant om door te lezen. Je zult je waarschijnlijk toch wel ergens in herkennen.

Een moeder met de Maan in een Vuurteken zoals Ram, Leeuw of Boogschutter.

Deze moeder is “speels “, spontaan en avontuurlijk ingesteld. Ze  moedigt haar kinderen aan hetzelfde te doen. Ze stelt uitdagingen aan ze. Schept kansen voor ze. Zij geeft de richting aan. Maakt enthousiast. Stoeit met ze en houdt kussengevechten. Deze moeder vindt het belangrijk dat haar kinderen actief bezig zijn. De nadruk ligt bijvoorbeeld op sportieve activiteiten ontplooien. Creativiteit vindt ze ook belangrijk. Ze wil dat haar kinderen aan zelfexpressie doen ( bijvoorbeeld toneel, zang, dans e.d). Ze wil dat haar kinderen “opvallen”. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen hun energie kunnen uitleven. Haar kinderen mogen hun emoties spontaan uiten en ze         “pusht” haar kinderen om voor zichzelf op te komen. Ze moedigt haar kinderen aan hun horizon te verruimen door middel van reizen of studeren. Ze wil haar kind haar eigen wijsheid meegeven.

Een kanttekening: 

Mocht je een kind hebben die de Maan in een rustiger Aarde-teken heeft zoals in Stier, Maagd of Steenbok dan kan dat kind bijvoorbeeld niet zitten te wachten op al die “actie ” in zijn leven. Zo’n kind voelt zich het prettigst bij rust en regelmaat. Op tijd zijn “natje en zijn droogje “. Zo’n kind moet je niet “opjutten ” maar een klein duwtje in de rug om het kind te stimuleren mag uiteraard. Deze kinderen houden er juist niet van om op de voorgrond te treden. Zo’n kind wil te horen krijgen dat het goed is zoals het is. Het hoeft niet nog ” iets te worden” . Deze kinderen zijn niet avontuurlijk ingesteld. Ze voelen zich het prettigst als alles volgens het boekje verloopt. Ze willen niet steeds een nieuwe oppas of ergens anders moeten slapen. Deze kinderen houden namelijk niet van veranderingen. Deze kinderen reageren dan ook “allergisch ” op onderbreking van hun normale dagelijkse ritme.De speelsheid van de moeder maakt alles wel wat minder zwaar voor het kind. Wanneer de moeder deze eigenschappen in haar kind koestert biedt dit kind haar regelmaat, structuur, rust in zichzelf, gemoedelijkheid, ontspanning en tevredenheid met kleine dingen.

Een moeder met de Maan in een Aardeteken zoals Stier, Maagd en Steenbok

Deze moeder vindt een praktische en ondersteunende opvoeding belangrijk. Op regelmatige tijden eten en drinken. Ze betrekt de natuur bij de opvoeding ( naar het bos). Ze hecht veel waarde aan orde en regelmaat. Zij biedt stabiliteit en rust en is vaak wat te bezorgd over wat allemaal mis kan gaan. Ze neemt haar kinderen veel uit handen. De kinderen kunnen op haar terugvallen want ze bezit veel draagkracht. Ze zorgt voor materiële zekerheid en houdt van een bepaalde luxe voor haar kinderen. Waarschijnlijk hebben haar kinderen speciale “speelkleren” zodat de goede kleding niet vies wordt.. Deze moeder vindt “uiterlijk ” belangrijk. Anderen mogen geen last hebben van haar kinderen. Ze wil dat haar kinderen zich bescheiden en verantwoordelijk opstellen. Waarschijnlijk houdt deze moeder van knuffelen. Ze gaat voor zekerheid.

Kanttekening:

Mocht je een kind hebben met de Maan in een Vuurteken zoals in Ram, Leeuw of Boogschutter. Kan het zijn dat het kind zich beperkt voelt in zijn bewegingsvrijheid. Zo’n kind wil ruimte en de vrijheid om in bomen te klimmen zonder eerst andere kleren aan te moeten doen. Dit kind wil zich niet de hele tijd aan hoeven passen. Het wil constant plezier maken en in beweging zijn. Het wil dingen voor zichzelf doen. Dit kind heeft waarschijnlijk het geduld niet om veel te knuffelen en is alles behalve bescheiden. Het wil erkenning, waardering en applaus en wil veel dingen zelf doen. Dit kind is avontuurlijk ingesteld en kan niet tegen “sleur “. Zo’n kind wil zich niet de hele tijd hoeven aanpassen. Het zijn vaak echte ” flapuits “. Wanneer de moeder deze eigenschappen in haar kind koestert biedt dit kind haar enthousiasme, speelsheid, sportiviteit, creativiteit, zelfexpressie, optimisme en spontaniteit.

Een moeder met de Maan in een Luchtteken zoals Tweelingen, Weegschaal en Waterman

Deze moeder vindt kennis heel belangrijk. Ze vindt een goede opleiding noodzakelijk. Ze wisselt graag kennis uit, toont interesse en praat veel. Ze geeft haar kind veel vrijheid om te circuleren, ze claimt haar kinderen niet. Ze wil zelf ook onafhankelijk zijn en blijven en wil ook niet geclaimd worden.Ze vindt het moeilijk om haar gevoelens te uiten en gaat waarschijnlijk op een verstandelijke manier met de gevoelens van haarzelf en haar kinderen om. Ze vraagt haar kind in een emotionele situatie vaak er eerst eens rustig over na te denken, ook al zijn gevoel en verstand twee aparte zaken. Ze heeft moeite met de heftige emoties van haar kind. Rechtvaardigheid vindt ze heel belangrijk. Ze houdt van harmonie en beschaafdheid en is gericht op sociale contacten. Het sociaal belang speelt een grote rol in haar leven ( het belang van een groep). Waarschijnlijk is ze sociaal actief vanwege haar grote menslievendheid. Of ontwikkelt ze politieke interesses en alternatieve denkbeelden. Deze moeders vinden het waarschijnlijk moeilijk om een warm nest te creëren voor hun kroost. Ze zijn liever ” buitenshuis ” actief bezig.

Kanttekening

Mocht je een kind hebben met de Maan in een Waterteken zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen dan kan het gebeuren dat jij zich geclaimd voelt door de enorme zucht naar nabijheid van dit kind. Dit kind heeft een enorme behoefte aan bescherming, koestering, veiligheid en intimiteit. Dit kan op jouw overkomen als “verstikkend “. Dit kind wil dat jij zich voortdurend afstemt op zijn behoeften. Dit kind houdt van een gezellige sfeer en van huiselijkheid en kan niets met een moeder die voortdurend “weg ” is. Dit kind wil een moederlijke moeder die zijn emoties aanvoelt. Bij wie het zijn emoties mag beleven. Het wil er niet over praten. Het wil jouw aandacht met hart en ziel en verlangt naar diepgang. Dit kind heeft iemand nodig die het kan vertrouwen en die door zijn emotionele pantser heen prikt. Hij heeft het nodig dat jij open bent over je gevoelens zodat hij ook zijn duistere gevoelens durft te uiten. Dit kind is het meest gebaat bij een traditionele opvoeding. Verhaaltjes voorlezen vindt het geweldig vanwege zijn enorme fantasie en dromerigheid.Wanneer de moeder deze eigenschappen in haar kind koestert biedt dit kind haar aandacht, diepgang, innigheid, huiselijkheid en intimiteit en kennis over gevoelens. Als je meegaat in de fantasie van dit kind haalt het jou weg uit je   “hoofd ” zodat je eens kan wegdromen.

Een moeder met de Maan in een waterteken zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen

Deze moeder is zeer gevoelig en meevoelend. Ze doet haar best om veiligheid te scheppen. Ze is zeer huiselijk en aan huis gebonden. Is zorgzaam, teder, koesterend en omhullend. Ze heeft oog voor de emoties van het kind en geeft onvoorwaardelijke liefde. Ze is een moederlijke moeder. Lichamelijk contact vindt ze heel belangrijk en ze biedt keer op keer troost. Empathie vindt ze heel belangrijk en leert dat ook aan haar kinderen. Ze let erop dat haar kind een eigen stekkie heeft waar “rust ” heerst. Ze is een scherp waarnemer en ziet meteen als haar kind iets dwars zit. Haar kinderen kunnen over alle mogelijke onderwerpen met haar praten. Niets is haar te gek. Ze bevestigd haar kind in het feit dat duistere gevoelens oké zijn. Zelf toont ze vrijelijk haar emoties. Ze heeft niets te verbergen.Ze heeft veel fantasie en zal veel tijd steken in verhaaltjes voorlezen. Maar ze kan ook echt genieten van de verhalen die haar kinderen haar vertellen.

Kanttekening

Mocht je een kind hebben met de Maan in een Luchtteken zoals Tweelingen, Weegschaal en Waterman dan kan dit kind zich door jou geclaimd voelen. Het kind wil wel contact maar zonder geclaimd te worden.Het kind wil niet steeds vertellen wat hem dwars zit. En wil vanuit school liever meteen naar buiten gaan in plaats van gezellig thee te “moeten” drinken met jou. Dit kind heeft behoefte aan humor, zelfspot en woordgrapjes. Het is niet zo op “voelen “afgestemd. Help het kind wel zijn emoties rechtstreeks te uiten en er niet alleen over te praten. Verdrietig zijn wordt dan: je mag huilen.Tradities worden hem al snel te saai want dit kind houdt van afwisseling en steeds weer nieuwe prikkels. Het kind vindt het moeilijk om stil te zitten en zich op één ding tegelijk te concentreren. Verhaaltjes voorlezen wordt dan moeilijk of sta het kind toe dat het onder het voorlezen mag spelen. Dit kind houdt er niet van om steeds thuis te moeten zitten het wil erop uit. Wanneer de moeder deze eigenschappen in haar kind koestert biedt dit kind haar “luchtigheid “, relativeringsvermogen, humor en afwisseling, gevoel voor kunst, schoonheid en harmonie. En haalt haar uit haar “sociaal isolement”.

Moraal van het verhaal? Hoe je het ook doet, je doet het nooit goed!!

Maar dat hoeft ook niet. Blijf wel altijd afgestemd op de behoeften van je kind(eren). Dan voel je vanzelf waar ze het beste bij gebaat zijn. Daarnaast ontwikkel je ook nog eigenschappen die jij “tekort ” komt. Dus met het opvoeden van je kinderen genees je zichzelf.

Ongeluksvogel en Gelukskind

Advertisements

11 thoughts on “Maanstanden van Moeders in een Horoscoop

  • Astrologie is een heel goed hulpmiddel gebleken in de opvoeding van mijn kinderen.
   Ik heb mijn Maan inderdaad in een waterteken, in Vissen om precies te zijn. Dus dat zorgzame is niet zo verwonderlijk.
   Knap dat je dat al zo snel in de smiezen had.
   Staat jouw maan in Kreeft? En je Zon ook dan? Omdat je zegt, ik ben een echte kreeftenmoeder.
   Ik ga overigens nog op je persoonlijke mail reageren, ik heb het helaas wat druk op het moment maar het komt goed, je hoort nog van me.
   Ik kan je wel al zeggen dat ik je gedicht prachtig vond. Mijn complimenten.

 1. Ja, ik houd van astrologie. Wij werken er zelf ook mee.
  Ik ben een Kreeftenmoeder vanuit mijn maanteken.
  Mijn zon heeft wat langer moeten wachten op ontwikkeling, heel veel langer eigenlijk. Maar ik heb hem gelukkig alsnog goed ontwikkeld.
  Maar ik heb heel lang alleen via mijn maan geleefd: in Kreeft in het Schorpioenen/waterhuis en verbonden met Neptunus, dus ja erg veel water, maar ook met Uranus.

  • Ja, de Zon! Daar groei je eigenlijk gedurende je hele leven naartoe.
   Als je de Zon bijvoorbeeld in Leeuw hebt staan dan ben je geen Leeuw maar dan ben je op weg die Leeuw eigenschappen te ontwikkelen.
   Maar daar weet jij gegarandeerd alles van.
   Veel mensen leven heel lang vanuit het teken waar de Maan in staat. Eenvoudig omdat het veilig en vertrouwd is, dat is wat je je hele leven gewend bent.
   Dat was je voeding die je hebt mee gekregen. Het zijn je instinctieve (emotionele) reacties, en daarom ook zo moeilijk te controleren of jezelf bewust te worden.
   Daar is zelfreflectie voor nodig, de Maan (je gevoel/emotie) kan alleen maar zichtbaar worden door er het licht van de Zon op te laten schijnen.
   Wie ben je buiten je gevoel nog meer.
   In welk teken heb jij jouw Zon staan? Ik heb mijn Zon in Schorpioen.
   Grappig dat jij jouw Maan verbonden hebt met Neptunus,dat heb ik namelijk ook.
   Ik heb ook nog een conjunctie van mijn Zon met Neptunus.
   Tja, het is water wat de klok slaat in mijn horoscoop.

 2. ja, ik ben dus die zon in Leeuw aan de midhemel. Nou ja, daar heb ik dus bijna mijn hele leven over gedaan om die te ontwikkelen.
  Maar ben heel vertrouwd met de Schorpioen, want daar staat mijn Ascendant.
  En mijn kinderen hebben zon in schorpioen of schorpioen-ascendant.
  En de manen: Mijn oudste is een dubbele Kreeft, is hij ook echt, een mooie jongen.
  Mijn dochter heeft maan in Steenbok, maar zon in Schorpioen, is super gevoelig!
  En mijn autistische zoon is een dubbele leeuw en ik moet zeggen dat dat erg tegen hem werkt.
  Daardoor overschat hij zichzelf behoorlijk en komt daardoor niet verder. Dat is lastig voor hem. Versterkt eigenlijk zijn autisme door zijn verkeerde zelfbeeld.
  zou die jongen zo graag een handje naar binnen helpen, maar helaas, hij wil nog gaan voor de buitenwereld.
  Studeren en iemand worden. Maar in wezen is het een super gevoelig jongetje (in een groot mannenlijf) die eigenlijk met zachtheid zou moeten werken. Dat vraagt extra geduld.

  • Nou zeg, dat is ook ‘toevallig’ dat je Zonne-teken Leeuw is.
   Ik heb ook Ascendant Schorpioen, vandaar die onderzoekende geest.
   Je kinderen hebben ook sterke Schorpioen accenten zie ik.
   Over emoties zul jij alles weten denk ik zo.
   Het zal er bij jullie niet snel oppervlakkig aan toe gaan.
   Het is bijna niet te geloven maar mijn dochter heeft ook de Zon in Schorpioen en haar Maan staat in Steenbok, zij isinderdaad ook supergevoelig. Ze heeft als Ascendant ook nog eens Kreeft.
   Je zoon is een dubbele Leeuw, dus de Zon en de Maan beiden in Leeuw?
   Maar hoezo heeft hij dan een verkeerd zelfbeeld? Zijn gevoelsleven ondersteunt dan toch juist zijn persoonlijkheid?
   What you see is what you get, toch?
   Zon en Maan allebei in een Vuurteken maakt toch ook naar buiten (op de buitenwereld) gericht?
   Ik kan me bij deze stand heel goed voorstellen dat hij de ambitie voelt om uit te blinken. Gewoontjes is niet goed genoeg, nee het moet groots aangepakt worden.
   Welke elementen zijn er nog vertegenwoordigt? Aarde, water, lucht?
   Waarschijnlijk water omdat je zegt dat hij eigenlijk met zachtheid zou moeten werken?

   Maar in wezen is het een super gevoelig jongetje

   Maar de Zon geeft toch aan wie hij in (zijn) wezen is? En dat is dan toch die Leeuw?
   Of heeft hij zijn studie en ‘het iemand willen worden’ nodig om zichzelf iets te bewijzen? Dat hij anders het gevoel heeft dat hij niets voorstelt?
   Dan is het natuurlijk een ander verhaal en gaat hij inderdaad niet de weg van zijn hart.
   En dan is het maar afwachten wat er gebeurd…..dat vraagt enorm veel geduld, ik kan erover meepraten 😉

 3. Ja precies, dat laatste!
  Hij is zo op de buitenwereld gericht en wil zo perse iemand zijn in de buitenwereld, waarbij hij regelmatig zichzelf nogal overschat.
  Hoort bij zijn autisme maar ook een beetje bij die Leeuw vind ik.
  En door zijn autisme heeft hij toch wat moeite met studeren.
  Hij heeft zich helemaal op moeten werken van zogenaamd laag niveau (zou een i.q. van 70 hebben) via Mavo, naar Havo, toen atheneum.
  En wil nu perse een universitaire studie afronden. Maar dat lukt hem niet.
  De ene studie na de andere gaat mis omdat hij toch een aantal problemen heeft. Hij is 35 nu en geeft nog steeds niet bij.
  Hij zou iets moeten vinden wat helemaal bij hem past. Hij is bijvoorbeeld heel lief en zacht met alles wat klein is (dieren, kinderen).
  Het milieu is heel belangrijk voor hem. Hij zou een activist kunnen zijn. Maar hij moet iets vinden waar hij voor wil gaan.(buiten die studies)
  Zijn ascendant is ook schorpioen. En zon en maan maken aspecten met Pluto, Uranus en Neptunus. Ik ben benieuwd waar zijn ziel voor hier is. Tot nu toe confronteert hij een hoop mensen met zichzelf.

  • Klinkt alsof hij een behoorlijke portie doorzettingsvermogen heeft die zoon van jou.
   Toch knap dat hij zo aan zijn idealen blijft vasthouden.
   Hoort ook bij zijn Zon en Maan in aspect met Pluto, al moet de onderste steen boven, het moet en het zal.
   Met deze aspecten ben je streng voor jezelf.
   Van Mavo naar Universiteit is ook niet niks. Een hele prestatie als dat lukt en Leeuw wil presteren, zeker een dubbele Leeuw.
   Ik vind het niet gek dat hij een hoop mensen met zichzelf confronteert gezien zijn aspecten met Pluto en zijn Schorpioen Ascendant.
   Wat is het toch ook een vreemd taaltje die Astrologie 😉
   Ja, het is altijd mooi om te zien waarvoor je kinderen hier zijn.

 4. Nou Uranus vierkant zon en maan kan ook behoorlijk botsen met anderen en dan nog Uranus conjunct Schorpioen-ascendant.
  Ik heb trouwens twee jongens die Uranus conjunct Schorpioen-ascendant hebben. Dat die nou toch bij mij geboren werden!!!
  Ja, Astrologie is een mooi gereedschapskistje dat je meekrijgt en daar mag je het mee doen.
  Voelt een beetje als de handtekening van God.
  Belangrijk is om dat speciale gereedschapskistje van jou te accepteren en te leren gebruiken en niet afgunstig te kijken naar het gereedschapskistje van anderen.
  Want jij bent speciaal en uniek en dat is al bijzonder genoeg.
  Anderen kunnen jou nooit evenaren en jij anderen ook niet.

  • Pffffff….Uranus aspecten zijn altijd heftig. Zomaar met alle winden meewaaien is er dan echt niet bij.
   Eerder voortdurend in de contramine zijn maar dat hoeft niet per definitie negatief te zijn.
   Het is gezond om de dingen eerst aan je eigen waarheid te toetsen.
   Ze worden inderdaad niet voor niets bij jou geboren. Jij bent volgens mij ook een ‘zelfdenker’.

   Belangrijk is om dat speciale gereedschapskistje van jou te accepteren en te leren gebruiken en niet afgunstig te kijken naar het gereedschapskistje van anderen.

   Dit vind ik wedereom weer zo mooi verwoord.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s