Zalm Avocado Croissant

DSCN0422

Als Paas-lunch maak ik altijd heerlijke croissants met zalm en avocado maar ze smaken uiteraard ook op andere dagen. Ook hier geldt weer dat je er een voldaan en vol gevoel aan over houdt. Dat voorkomt dat je de rest van de dag constant zin hebt in iets zoets. Tenminste, als je suikerspiegel al gestabiliseerd is.

Ingrediënten voor 4 croissants:

  • 150 gram gerookte Wilde zalm

  • 1 grote Avocado of 2 kleintjes

  • 4 Croissants

  • 1 gesnipperd uitje

  • een scheutje citroensap of appelazijn om het verkleuren van de Avocado te voorkomen

  • Beetje kruidenzout

  • Optioneel wat mayonaise

Bereidingswijze:

  • Schil de avocado

  • Verwijder de pit en prak de Avocado heel glad.

  • Doe er een heel klein scheutje citroensap of appelazijn bij, wat zout en het gesnipperd uitje.

  • Voor de liefhebbers van mayonaise kan er ook een beetje mayonaise doorheen worden gedaan.

  • Snijd de croissants open, besmeer ze met de avocado “puree ” en beleg ze verder met de wilde zalm. Serveer er eventueel een kommetje veldsla bij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s