Frambozen Avocado Shake Met Slagroom

DSCN0421

Deze shake is bij ons inmiddels traditie geworden met Pasen. Vanwege de frisse kleuren. Wij eten dit als paas-ontbijt maar de shake kan ook dienen als een heerlijk gezond dessert.

Ik maak de shakes van tevoren klaar en zet ze even in de ijskast. Na zo’n shake zit je bomvol. De eerste uren heb je echt geen honger meer. Zelfs geen behoefte aan koffie of wat dan ook. Hoe zegt Donna Hays ook alweer? Fast, Fresh and Simpel!  Maar vooral: weinig afwas!! Daardoor blijft lekker veel tijd over voor een wandeling, een tijdschrift of een goed boek.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rijpe Avocado

  • 2 rijpe Bananen

  • 1 bakje Frambozen

  • 1/2 uitgeperste Citroen

  • 2 bekertjes Slagroom

  • Klein beetje suiker om de slagroom stijf te kloppen

  • Griekse yoghurt

  • Honing

Bereidingswijze:

  • Schil de avocado en verwijder de pit

  • Doe het vruchtvlees, de 2 bananen, 200 ml Griekse yoghurt, een beetje honing en het citroensap in de blender. Pureer alles heel fijn

  • Verdeel dit mengsel over 4 glazen

  • Klop 2 bekertjes slagroom stijf met wat suiker, schep een klein gedeelte, verdeeld over de 4 glazen, bovenop de avocado-smoothie

  • Zorg dat de blender schoon is en pureer dan de frambozen met wat honing en Griekse yoghurt. Schenk dit weer over de 4 glazen verdeeld, bovenop de slagroom

  • Spuit vervolgens een flinke toef slagroom bovenop de shake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s