Maaltijdsalade van Andijvie Veldsla en Rode zalm

Een lekker recept om kinderen andijvie te laten eten. Ze denken dat het sla is.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 Malse krop andijvie.Veldsla.

  • 1 Rode ui in ringen.

  • 1 dikke wortel geraspt.

  • 1/2 Komkommer in blokjes.

  • Stukjes tomaat.

  • Optioneel Groene olijven.

  • 1 à 2 blikjes rode zalm.

  • Was de andijvie en veldsla en laat goed drogen.

  • Meng de rest van de ingrediënten door de sla.

Slasausje:

  • 2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie. 

  • ½ eetlepel walnootolie. 

  • 1 teentje knoflook ( geperst).

  • 5 eetlepels yoghurt. 

  • Een scheut tomatenketchup. 

  • Een flinke dessertlepel honing. 

  • Een scheutje appelazijn of citroensap.

  • 1 eetlepel mayonaise.

  • Snuf kruidenzout of zeezout.

  • Dit door elkaar roeren met een garde zodat alles goed gemengd wordt.

  • Schenk het sausje over de salade en garneer met rode zalm.

DSCN0410

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s