Waarmee verwen jij jezelf?

Zo, ben je er klaar voor? Heb je de geschikte kleding aan zoals je lekkere slobbertrui en dikke wollen sokken? Terwijl jij nog een kop thee pakt gooi ik nog wat hout op het vuur.

Vandaag wil ik eens gaan kijken of we erachter kunnen komen welke bezigheden ervoor zorgen dat jij je verwend voelt.

Voel jij je verwend als je iets voor jezelf mag doen? Door er bijvoorbeeld even helemaal alleen op uit te trekken? Zodat je zich niet de hele tijd hoeft aan te passen? Dan is sport misschien een uitlaatklep voor jou.

Of ben je iemand die het juist leuk vindt om met iemand samen leuke dingen te doen zoals uit eten gaan, shoppen of samen koken, wandelen in de natuur, genieten van bloemen en planten. Houd je erg van lichamelijke tederheid zoals omarmd en gestreeld te worden, meer dan van lieve woordjes? Dan voelt een lekkere massage wellicht als een cadeautje voor jou.

Of houd jij van afwisseling, steeds weer nieuwe prikkels en geestelijke stimulans ? Leg je wel graag contact maar wil je niet geclaimd worden? Jij hebt waarschijnlijk meer behoefte aan een goed gesprek of een goed boek  als je niet zo lekker in je vel zit. Misschien kom je door het spelen van een computerspelletje weer tot jezelf ? Woordgrapjes en humor kunnen je weer tot ” leven ” wekken.

Zoek je een eigen plek, rust en geborgenheid en een gezellige sfeer? Het liefst in je eigen huis? Waar je omringd bent met je eigen (nostalgische) spulletjes? Creëer dan ergens in huis een knus plekje voor jezelf waar niemand je mag storen. Waar je even stil mag zijn. Zorg dat de atmosfeer klopt .

Geniet jij het meest als je creatief bezig bent of al spelend en plezier makend in beweging bent? Het liefst onder het toeziend oog van een breed publiek? Dan is zoiets als een hobbyclub, dansclub of toneelclub iets voor jou. Je voelt zich het meest verwend door erkenning en applaus.

Is al die drukte niets voor jou en voel jij je het meest op je gemak bij een vaste regelmaat? Krijg je een kick van orde en netheid, als alles een vaste plaats heeft en op een bepaalde manier is gerangschikt ? Je voelt je het meest verwend als je iets om handen hebt. Als je zich nuttig kan maken. Op tijd je (oergezonde) natje en je droogje dat vind je heerlijk.

Kom jij pas tot rust als er geen conflicten zijn, het huis aan kant is, jezelf tot in de puntjes verzorgd bent? Laat je dan eens verwennen bij een schoonheidsspecialiste in een harmonieuze, gastvrije sfeer. Of ga eens een dagje naar een museum en geniet van kunst.

Heb jij iemand nodig die door je emotionele pantser heen prikt? Iemand die je volledig kan vertrouwen? Kan jij je pas ” openen ” als je weet dat er discreet met je gevoelens wordt omgegaan? Wanneer er intimiteit is en je het gevoel hebt dat iemand er echt voor jou is ? Ga op zoek naar een vertrouwenspersoon in je omgeving of maak af en toe eens een afspraak met een therapeut, gewoon om je hart te luchten.

Houd jij van andere culturen? Voel jij je op je best wanneer jij je horizon kan verbreden? Geniet je van ruimte, vrijheid en avontuur? Door te studeren, iets te leren over andere culturen of culturele uitstapjes te maken kom jij weer bij jezelf.

Bezit jij van nature ontzettend veel plichtsbesef? Voel jij je het lekkerst bij reinheid, rust en regelmaat, op vaste tijden eten en slapen en bij een duidelijke structuur? Houd jij je het liefst aan een vaste planning zodat je van tevoren weet hoe jouw dag verloopt? Houd je dan aan je eigen ritme vast en push jezelf niet om te veranderen. Kies steeds een vast, vertrouwd, veilig en comfortabel moment uit om te relaxen. Wanneer alle plichten zijn vervuld.

Ben jij een echt “groepsdier “, sociaal erg actief, en menslievend? Heb je politieke interesse en alternatieve denkbeelden? Wil je kost wat kost je eigen weg gaan? Houd je van een kameraadschappelijke sfeer?  Dan heb je het nodig om deel uit te maken van een groep om je verwend te voelen. Het verenigingsleven is misschien iets voor jou maar waarschijnlijk zit je al in een praatgroep of op een forum of heb je er zelf een opgericht.

Houd jij van lekker wegdromen. Even niet in de realiteit hoeven zijn? Wil je liever in ” hogere sferen ” vertoeven dan in het hier en nu? Heb je een enorme fantasie en een rijk innerlijk leven? Houd je van romantiek? Voel je ontzettend veel liefde voor de natuur, de aarde de hele mensheid?  Zet dan regelmatig een mooie cd op, steek wat geurkaarsjes aan, ga in bad, mediteer, schrijf een gedicht of begin een weblog.

Herken je zich overal in doe het dan allemaal maar niet te vaak want dan gaat het ten koste van de kinderen 😉

Verwen jezelf

Advertisements

One thought on “Waarmee verwen jij jezelf?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s