Een warm veilig nest voor mama’s

interieur hut haard

Hier wil ik een plek creëren waar je even kan afschakelen. Waar het iedere dag Moederdag is. Waar je je als moeder veilig en geborgen kan voelen. Helaas kan ik je niet persoonlijk vertroetelen als je er even doorheen zit maar ik kan op zijn minst de illusie  wekken. Of vertellen hoe ik zelf al die jaren voor mijn inwendige, vaak huilende kind heb gezorgd. Neem de tijd om opnieuw op te laden zodat je zich weer opgewassen voelt voor de zware taak die je vervult.

Je bent van harte welkom. Geniet van de stilte en de rust. In deze ruimte staat een heerlijk zacht bed. Een plaid zorgt voor omhulling. Er brand een warm haardvuurtje. Etherische olie verspreid een geurtje waarvan je direct het gevoel krijgt: ” Hier mag ik thuiskomen “. Er staat altijd verse kruidenthee voor je klaar. Ik kan je van harte de Women’s Tea aanbevelen van Yogi Tea of de Haardvuur Romance Rooibosthee.  Plof lekker neer op het bed en probeer te voelen wat er in jou is. Laat dat er helemaal zijn. Geef er gerust uiting aan en oordeel er niet over.

Luister eventueel naar dit liedje http://www.youtube.com/watch?v=IdeMkywlS54 en weet dat je niet alleen staat in dit moeilijke proces dat moederschap heet. Voel je beschermd en begrepen. Voel mededogen met jezelf en erken dat het vaak zwaar is. Dat er nog onvervulde behoeften in jou zijn en dat alleen jij ervoor kan zorgen dat dit gemis opnieuw geheeld wordt. Door er even aandacht aan te schenken.

Ga op zoek naar het kind in jezelf. Wat heeft dat kind op dit moment nodig? Hoe voel jij je verwend? Schrik niet als er een behoefte naar boven komt waarvan jij voelt dat daar nog nooit “gehoor ” aan is gegeven. Iets dat er nooit mocht zijn. Nu mag het in ieder geval wel. Erken dat je ook maar een mens bent. Het is niet kinderachtig als je aan jezelf voelt dat je af en toe ook nog wat moederlijke bescherming nodig hebt. Als je durft toe te geven dat je bang bent voor alle verantwoordelijkheden die op je af komen. Je hoeft niet ” sterk ” te zijn. Je mag zacht zijn. Menselijk!

Maak contact met het diepste in jezelf. Vraag of dit allerdiepste jou wil steunen. Het is je innerlijke raadgever. Alleen door hier af en toe ruimte voor te maken kan ” het ” jou bereiken en leiden. Daardoor kan de Liefde voor jezelf en daarmee voor je kinderen groter worden. Je leert te voelen dat datgene wat je aan je kinderen geeft vaak is wat jezelf nodig had. Eigenlijk genees je jezelf door je kinderen. Ben ze daar dankbaar voor. Voel diep respect voor hun Liefde aan jou.  Ook al komt hun Liefde niet via de vorm die jij graag zou willen zien.

Door af en toe naar deze plek te komen en jezelf te voeden met de Liefde die in jou is ga je duidelijker zien wat jouw kinderen nodig hebben om zich beschermd, getroost,begrepen en geliefd te voelen. Wanneer je dat begint te zien vind je ook de kracht om er naar te handelen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s