Slasausje met gezondheidsinformatie

Voor 4 personen.

 • 2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie. 

 • ½ eetlepel walnootolie. 

 • 1 teentje knoflook ( geperst). 

 • Eventueel een klein uitje gesnipperd. 

 • 5 eetlepels yoghurt.

 • Een scheutje tomatenketchup. 

 • Een flinke dessertlepel honing.

 • 1 theelepeltje mosterd. 

 • Een scheutje appelazijn of citroensap. 

 • Eventueel een beetje mayonaise. 

 • Dit door elkaar mengen met een garde zodat alles goed gemengd wordt.

Gezondheidsinformatie:

 Extra vierge olijfolie

Is rijk aan vitamine E. Vermindert het risico op hart en vaatziekten. Beschermt tegen verschillende vormen van kanker. Lost slechte vetten in het lichaam op. Verlaagt het cholesterol. Is ontstekingsremmend en zorgt voor een mooie gladde huid.

Olijfolie alleen maar koud gebruiken

 Walnootolie

Walnootolie reinigt de lymfe en is zenuwversterkend. Bevat de vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en C en de mineralen calcium, zwavel, fosfor, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink en is met  name interessant voor mensen die veel met hun hoofd werken. Het is niet voor niets dat de gepelde walnoot op onze hersenen lijkt. De olie ondersteunt belangrijke hersenfuncties en kan aderontstekingen voorkomen. Bevat ook nog Alfa-linoleenzuur.

 Knoflook

Knoflook is rijk aan sporenelementen, zoals selenium, germanium, jodium, calcium, magnesium, ijzer, zink. Vitamine A, B-complex, en C. Knoflook is een natuurlijke antibiotica.Is cholesterolverlagend en bloeddrukverlagend. Knoflook verwoest bacteriën, virussen en voorkomt griep. Is bloedzuiverend en ontgiftend en versterkt ons afweersysteem

 Ui

Heeft een desinfecterende werking op de darmen. Is goed voor hart en bloedvaten ( bloedzuiverend). Bevat heel veel vitamines en mineralen. Uien zorgen voor een goede stoelgang. Uien zijn gezond voor de luchtwegen.

 Yoghurt

Liefst biologische volle yoghurt. De waarde van yoghurt schuilt grotendeels in de aanwezigheid van twee specifieke levende fermenten: de Streptococcus thermophilus en de Lactobacillus bulgaricus. Deze melkzuurbacteriën hebben een gunstige werking op de darmflora en daardoor op ons afweersysteem.Yoghurt stimuleert de darmwerking en is gemakkelijk verteerbaar.Yoghurt levert belangrijke voedingstoffen: vitamine B2, B11, B12 en mineralen zoals calcium, fosfor en zink.

Honing

Honing is ontsmettend, bacteriën houden niet van honing. Is bloedzuiverend. Het is een natuurlijke ontstekingsremmer. Vermindert allergieën.Honing werkt kalmerend ( geeft rust) suiker fokt op.Werkt goed bij hardnekkige hoest en vastzittend slijm. Is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

 Appelazijn

Bevat heel veel mineralen. Het bevordert de spijsvertering en heeft een geneeskrachtige werking.Het ontgift het lichaam en versnelt de stofwisseling. Bevordert de afbraak van vetten en koolhydraten in het lichaam.Het geeft extra energie door de zuurgraad, het verdrijft vermoeidheid. Reguleert de bloeddruk.Van appelazijn krijg je mooiere nagels.

Je kan ook eens een glas water drinken met 1 eetlepel appelazijn erin en wat honing om je gezondheid te bevorderen.

Advertisements

3 thoughts on “Slasausje met gezondheidsinformatie

  • Hoi Elle,

   De biologische ketchup is van het Duitse merk Alnatura, verkrijgbaar bij de Dm drogist (Duitsland).
   Ingredienten: biologische tomatenpuree (70%), branntwein-essig (gefermenteerd), zout, kruiden en inderdaad (ruwe riet) suiker, dat was het!
   Maar we eten nooit ketchup bij de maaltijd alleen af en toe een scheutje door ons slasausje 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s