Satésaus zonder E-nummers in een handomdraai

Satésaus ( 4 personen )

  • 4 á 5 eetlepels pindakaas. 

  • 1 groot blikje kokosmelk. 

  • Een flinke scheut tomatenketchup. 

  • Een scheutje Japanse sojasaus ( soyu ).

Bereidingswijze:

Verwarm het blikje kokosmelk. Voeg de pindakaas toe. Blijf roeren totdat het een gladde saus is geworden. Voeg dan een scheut tomatenketchup erbij en een klein scheutje Japanse sojasaus.

Goed roeren. Als de saus te dun is dan doe je er nog een beetje pindakaas bij.

Wil je kipsaté hebben dan bak je van tevoren wat stukjes kip en roert die naderhand door de satésaus.

pompoenpannenkoek

Wat zit er in kant en klare pindasatésaus?

Maltodextrine E621 ), pindapasta 29%, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, magere melkpoeder ( is transvet ), zout, knoflook, paprikapoeder, sojasaus (maltodextrine ( E621 ), zout, sojaboon, tarwe), ui, gebrande suiker, koriander, zwarte peper, galangawortel, citroensap, geharde plantaardige olie ( dit zijn transvetten ), dextrose, aroma, gistextract ( is ook E621 ), geconcentreerd uiensap, plantaardig vet ( is transvet), plantaardige olie ( is meestal een olie bomvol omega 6 vetzuren die ontstekingen in de hand werken ).

Niet roomboter, kaas en eieren laten je aderen dichtslibben maar transvetten wel.

E621 is smaakversterker, je gaat er niet meteen dood aan, het gaat alleen een aantal van je neuronen
(zenuwcellen) vernietigen, that’s all!! 

E621 zit in de meerderheid van alle kant en klare producten.

Ik kan het niet genoeg benadrukken: Schaf het boekje ‘Wat zit er in uw eten’ van Corinne Gouget aan (het boekje kost nog geen tientje) investeer in je gezondheid en informeer jezelf over wat je in je mond stopt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s