Pompoenpannenkoeken

 Ongeveer 12 pannenkoeken.

DSCN0907

1 kleine hokkaido pompoen wassen.

DSCN0909

De pitten verwijderen, en in stukken snijden. 

DSCN0910

Stukken pompoen gaar stomen of koken. Pompoen zo fijn mogelijk pureren met een stamper.

Pannenkoekenbeslag als volgt bereiden:

DSCN0468

  • Doe 500 gr. speltbloem in een kom.

  • Voeg een halve liter melk toe en mix tot een glad beslag. 

  • Voeg al mixend 5 eieren toe en nog een halve liter melk, en mix tot een glad beslag ontstaat. 

  • Mix op het laatst een gedeelte van  de pompoen-puree door het beslag. Let erop, niet alles want dan overheerst de pompoen.

  • Smelt een klontje roomboter in de pan en begin met bakken.

  • Deze pannenkoeken smaken ook heel lekker met wat spek er doorheen gebakken.

DSCN0471

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s