Opa’s Kippensoep

 DSCN0964

 Grote portie. Ook om in te vriezen. 

Ingrediënten:

  • 8 liter water

  • 1 à 2 afgestreken eetlepels (Keltisch) zeezout. Begin met minder, je kunt naderhand altijd nog wat zout erbij doen.

  • 1  soepkip

  • Verse maggiplant (lavas) om in de bouillon mee te laten trekken en een gedeelte fijngehakt om naderhand in de soep te gebruiken

  • Verse platte peterselie 

  • 1 winterwortel in kleine stukjes

  • 2 hele winterwortels om in de bouillon mee te laten trekken

  • 1 dikke stang prei kleingesneden

  • 1 hele stang prei om in de bouillon mee te laten trekken

  • 1 dikke ui heel

  • Een scheutje Japanse sojasaus

  •  Kerriepoeder naar smaak

  • 150 gram noedels

Bereidingswijze:

  • Zet een grote pan met het water en de kip op hoog vuur en breng aan de kook. 

  • Doe de hele ui, de hele winterwortels, een hele stang prei en het zout erbij en laat deze (ongeveer drie uur) meetrekken. Verwijder ze daarna uit de bouillon.

  • Als de kip gaar is haal je hem uit het water en laat hem afkoelen. 

  • Doe intussen de schoongemaakte en gesneden groenten in de pan en laat 10 minuten meekoken. 

  • Een scheutje sojasaus en kerriepoeder naar smaak toevoegen. 

  • Op het laatst de fijngehakte verse kruiden en de noedels nog een paar minuten laten meekoken. 

  • Intussen het vlees van de kip “ plukken “. Het gedeelte van de kippenborst ( filet ) apart houden en de volgende dag een ander gerecht mee maken.

  • Zo haal je meer gerechten uit 1 kip.

  • De rest van de kipstukjes in de soep doen en goed warm laten worden.

Als de soep is afgekoeld een gedeelte invriezen en de rest lekker opeten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s