Een eenvoudig brood

Dit is mijn heel eenvoudig broodrecept. Persoonlijk gebruik ik altijd speltmeel omdat dit meel minder gluten bevat dan tarwemeel. Gluten irriteren namelijk de darmwand. Dat maakt dat de darmwand wordt beschadigt en er onverteerde voedselresten door de darmwand in de bloedstroom komen. Het afweersysteem ziet deze deeltjes als indringers en gaat ze aanvallen. Resultaat?  o.a Allergieën.

Doe eerst 3,8 dl lauw water in de brood bakvorm. Voeg daarna de volgende ingrediënten toe:. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met het water.

– 600 gram meel

– 2 desert lepels droge gist.

– 9 gram ( keltisch ) zeezout

– 20 gram olijfolie, kokosolie of roomboter

Volg verder de instructies van je eigen broodbakmachine.        

        

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s