Dit ging met vallen en opstaan

Het moeilijkste was uiteraard om mijn gezin ook enthousiast te krijgen voor gezonde voeding. Ik ben begonnen met mijn gezin uit te leggen waarom ik onze voeding-  en levensstijl wilde gaan veranderen. Ik heb vooral de voordelen opgenoemd zoals: vitaliteit, levensvreugde, beter kunnen concentreren, meer energie (dus betere sportprestaties), gezondheid, maar vooral de nadruk gelegd op het uiterlijk. Dat vinden vooral pubers heel belangrijk! Geen overgewicht maar een sixpack, geen puistjes maar een gladde huid, glanzende haren, sterke nagels en mooie tanden. En last but not least een goede potentie en grotere kans op vruchtbaarheid. Daar voelden ze wel wat voor! 😉

Ik heb ze uitgelegd dat de hoeveelheid snoep in de voorraadkast zou gaan verdwijnen, omdat ik mijn geld in de toekomst nodig zou hebben om gezonde (biologische) voeding te kunnen kopen. Aangezien dit duurder is en ik niet meer werkte, had ik dit geld dus hard nodig. Snoepen moesten ze van nu af aan maar buiten de deur doen of van hun eigen geld. Ik zou er geen stuiver meer aan uitgegeven.

Ik heb vooral geprobeerd om mijn kinderen weerbaar te maken voor de verleidingen van de maatschappij. Het heeft geen zin om te wachten totdat de maatschappij veranderd. We moeten het heft in eigen handen nemen om onze kinderen vooruit te helpen, zodat zij hun ware potentieel kunnen bereiken.

De veranderingen moesten haalbaar, realistisch en direct toepasbaar zijn in onze huidige situatie.

Dit alles om hun levenskwaliteit te verbeteren. Zodat ze innerlijk en uiterlijk meer in balans zouden komen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s