Reageren op mijn blog

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze niet weten dat ze ook op mijn berichten kunnen reageren. Vandaar dat ik dat hier even vermeld. In een artikel zie je rechts bovenaan de pagina een hartje staan. Als je daarop klikt verschijnt een vak waarin je jouw bericht kunt plaatsen.

Voel je niet verplicht om te reageren maar wel van harte uitgenodigd om dat te doen als je die behoefte voelt.

25 thoughts on “Reageren op mijn blog

    • Hoi Lisanne,
      Bedankt voor dit mooie compliment.
      Ik ben blij dat het je zo goed bevalt.
      Ik wens je nog veel leesplezier op mijn blog.
      Lieve groetjes terug, Marion

  1. Geachte mevrouw,

    De basis van uw artikelen onderschrijvend, lees ik de inhoud doorgaans met groot genoegen.
    Beseft u, dat hetgeen ik hieronder aan u als kritiek meedeel, opbouwend bedoeld is. Ik wil u in elk geval vragen er even over na te denken en sowieso deze reactie te verwijderen, omdat die niet aan uw inhoud bijdraagt.
    Vanuit mijn ervaring binnen de grafische wereld, moet mij wel iets van het hart.
    Werkelijk elke keer, dat ik uw blog lees, vraag ik mij af, waarom u in vredesnaam gekozen heeft voor dit uiterst slecht leesbare lettertype, met dunne verticale lijnen en willekeurige vette letters ertussen door.
    Het lijkt mij vanuit een romantische inslag, maar ik zou toch allereerst de meeste voorrang geven aan optimale overdracht van de inhoud. De leesbaarheid zal enorm toenemen als u voor een ‘standaard’ Ariel-lettertype zou kiezen.

    Verder veel succes gewenst met mensen wakker te schudden over voeding en de consequenties.

    J. Meekma

    • Ten eerste ben ik blij dat u mijn artikelen met genoegen leest.
      Ten tweede ben ik ook blij met uw oprechte, opbouwende feedback daarom wil ik uw reactie toch graag plaatsen.
      Ik vind namelijk dat u groot gelijk hebt, helaas is het zo dat ik het lettertype niet zelf kan uitzoeken.
      Waarschijnlijk is dit vanuit wordpress.com zo geregeld.
      Ik heb al zo vaak gekeken waar ik het lettertype kan veranderen, inderdaad in Arial, maar het is jammer genoeg niet mogelijk.
      Dus moet ik maar roeien met de riemen die ik heb en er maar op vertrouwen dat de boodschap zo ook over komt.
      Misschien heeft u tips?

      Vriendelijke groetjes.

  2. Marion,

    Sinds een klein jaar ben ik zelf gestaag de overstap aan het maken van de normale voeding naar de ouderwetse of biologische voeding.
    Ik had gelukkig al een hekel aan veel verkeerde dingen.
    Nog steeds neem ik de woorden van mijn oma in de mond. Goed eten is een ziekte uitgespaard.
    Mijn opa vertelde steeds tegen zijn vrouw: ‘Ze voeren ons kapot’!
    Ik kan het soms niet geloven dat al die jaren geleden, een man al zo een goed beeld had van de voeding die mensen dagelijks doelloos in hun mond proppen.
    Het lijkt wel dat we weer moeten leren om bewust te leren eten.
    En niet meer zoals al die volksstammen voor de tv gekluisterd maar wat naar binnen schrokken.

    De grootste verbazing had ik dan ook, na het lezen van de ideeën van Weston Price, dat ik eigenlijk een parallel spoor liep.
    Zelf was ik ook begonnen met het verminderen van koolhydraten, en sowieso al de suikers!
    Helaas is het nog moeilijk vanuit mijn woonplaats snel aan rauwe melk te komen.
    Het mag de pret niet drukken om toch te zoeken naar goed voedsel.
    Ook het veranderen van “tandpasta” heeft bij mijn tandarts dan ook al voor de nodige raadsels gezorgd! Mijn gebit gaat voorruit!!

    Ik voel me steeds beter. Dit in combinatie dat hoofdpijn verleden tijd is en dan ook nog een aantal kilo’s lichter in gewicht, is geheel ideaal te noemen.
    Verkoudheid en ziekte is iets wat ik het laatste jaar al niet meer ken. Zelf blijf ik nog steeds dingen uitzoeken zonder ze klakkeloos aan te nemen.
    Maar als ik al zie wat u al doet met uw blog hoop ik van ganser harte dat u blijft doorgaan met waar u mee begonnen bent!
    De meeste mensen hebben totaal geen benul van het leeuwenwerk aan informatie zoeken wat je moet doen op internet om de juiste informatie überhaupt te vinden.
    Mocht ik nog interessante hints en tips vinden dan zal ik die zeker berichten.

    Voor diegene die dit fabelachtig vind. De keuze ligt aan uwzelf, kom straks niet zeuren als het je slechter gaat!

    Gezonde groeten
    Alexander

    • Hoi Alexander,

      Bedankt voor jouw leuk verslag over het veranderen van je voedingspatroon.
      Dat vind ik altijd super leuk om te horen.
      Leuk verwoord vind ik de zin:De overstap maken van normale voeding naar ouderwetse, biologische voeding.
      Zo zou je biologische voeding dus ook kunnen noemen: ” ouderwetse voeding “.
      Alhoewel je tegenwoordig hyper modern bent als je biologisch of om in jouw woorden te spreken, ouderwets eet.
      Tja, het is een beetje de omgedraaide wereld waarin wij leven.
      Maar zoals het altijd gaat, alles wat ouderwets is wordt , als je maar lang genoeg wacht, uiteindelijk toch weer modern.
      En ik heb een beetje het gevoel dat ouderwets eten nu weer “aan zet” is.
      Op een verjaardag je gasten trakteren op een ordinair fricandelletje, kan nu echt niet meer 😉
      Dat is helemaal out!

      Hiermee komt een droom van mij uit. Ik heb dat al jaren geleden aan mijn kinderen voorspeld, als zij zich weer eens benadeelt voelden omdat wij biologisch aten.
      Dan riepen ze: ” wij zijn zo raar, wij eten alles biologisch “.
      Dan antwoordde ik: “wacht maar eens af, wij worden nog eens hypermodern “.
      Die voorspelling begint langzaam uit te komen.

      Ik zag net trouwens op het nieuws dat de eerste “kraanwatertap ” op een Nederlands schoolplein een feit is.
      Om de kinderen van de frisdrank af te helpen. Kijk daar word ik nou blij van.
      Ouderwetse voeding moet ingeburgerd gaan raken, dan gaan alle mensen weer één lijn trekken naar hun kinderen toe en dan zijn we ver genoeg.

      Thuis geen frisdrank maar ook niet bij Pietje, Marietje, de kinderopvang of op school.
      Zo hoort dat.
      Alle ouders van Nederland die als één paar grote zachte, veilige vleugels om onze kinderen heen gaan staan.
      Niet alleen die van jezelf maar ook van anderen.

      Jouw opa had groot gelijk met zijn uitspraak. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oma ook altijd zoiets soortgelijks zei.
      Zij zei dan: “ze zijn ons gewoon aan het vergiftigen”, goh, van wie zou ik het toch hebben.
      Misschien zaten jouw opa en mijn oma wel bij elkaar op school 🙂

      Oude tradities weer in ere herstellen, dat zou een mooie ode zijn aan onze voorouders, aan wie wij allen toch ons leven hebben te danken.
      Zodat ook ons nageslacht straks nog kan genieten van een gezonde oude dag.

      Ik ben echt blij dat je zich na een jaar al, op zoveel gebieden beter bent gaan voelen. Top!

      Je zegt dat je van ganser harte hoopt dat ik blijf doorgaan met mijn blog, dat zal ik doen, als jij belooft dat jij zo door blijft gaan met je voedingspatroon om te gooien van “normaal naar ouderwets “.
      Gewoon prachtig dit.

  3. Beste Heer of Mevrouw Meekma,

    Het is gelukt. Ik zet alle letters nu om in letters waar je eigenlijk “kopstukken” mee aangeeft.
    De letters worden nu wel extra groot maar ik denk zelf dat het veel makkelijker leest.
    Nogmaals bedankt voor uw feedback.

    Met waardering. Marion.

  4. Hey Alexander,ben heel benieuwd naar de tandpasta die u gebruikt,die u gepost hebt op 12 juni,mag ik het merk ? vriendelijke groet yolande

    • Hallo Yolande,
      De betreffende “tandpasta” die ik gebruik bestaat uit kokosvet en daarop Keltisch zeezout gestrooid. Je leest het goed op de electrische tandeborstel doe ik als eerste wat kokosvet en daar bovenop doe ik wat Keltisch zeezout. Je tanden voelen fantastisch aan en je tandplak en tandsteen worden steeds witter. Alsmede dat je een natuurlijke witte kleur krijgt op je tanden vanwege het miniraliserend effect wat je doet.

      Hopelijk weet je hiermee genoeg? Succes met het omgooien van je voedingspatroon.

      Groetjes,

      Alexander

      • Alexander,

        Dat doen wij hier ook. Bij de laatste controle bij de tandarts zei hij dat we bijna geen tandsteen meer hadden 🙂

      • Marion,

        Het is hele fijne “tandpasta”en als je eenmaal deze gewend bent…. Wil je de moderne zooi niet meer gebruiken!!! En deze werkt echt! Is in tijden van crisis ook nog eens voordeliger als je grootverpakking neemt. Spaart je niet alleen de behandelingen uit maar ook nog eens tandpasta!

        gezonde groet,

        Alexander

  5. Hey, Marion, ik ben begonnen met uw voedingsadvies,ben hééél benieuwd,want ik was een broodeter 3 x per dag,en futloos, bij voorbaat al bedankt,en vriendelijke groetjes yolande

    • Hoi Yolande, Dat is mooi om te horen. Dus je bent de koolhydraten aan het minderen begrijp ik?

      Vergeet niet om wat meer gezonde vetten toe te voegen aan je eetpatroon want dat is wel nodig als je de koolhydraten gaat minderen.

      Ik ben héééél benieuwd naar de resultaten 😉

  6. Geachte mevrouw,

    Ik werk zelf alleen maar met WP-website, waar je in het back-office onder het door u gekozen ontwerpthema van uw blog naar typgraphy gaat, alwaar je elk lettertype op elk gedeelte van de site kunt aanpassen(echter het kan zijn dat dit voor WP-blog niet aanwezig is).
    Probeert u het anders eens hiermee: http://www.meulesteen.nl/lettertype-aanpassen-van-je-wordpress-blog/
    Zo kunt u elk gewenst lettertype gebruiken.

    Ook googelen op ‘wp-lettertype-blog’ geeft meerdere oplossingen.
    Succes.

    J. Meekma

    • Bedankt voor de heldere informatie, dat vind ik heel attent van u.
      Ik ben twee dagen bezig geweest om al mijn teksten om te zetten in een ander lettertype, het is misschien nog niet perfect maar ik vind het in ieder geval stukken beter te lezen zoals het nu is.
      Vind u ook niet?
      Ik denk dat ik het maar laat zoals het nu is.
      Maar toch bedankt dat u zich de moeite hebt genomen om mij hierover te informeren.

  7. Hoi Marion,

    We hebben vanmiddag eerst jouw recept gemaakt van bloemkool met champignons in kokosmelk. Heerlijk !
    Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de zelfgemaakte tandpasta.
    Bedankt voor de waardevolle informatie op jouw blog. Ga zo door.
    Groeten van Satfat van het Weston Price forum.

    • Hoi Satfat,

      Om te beginnen heet ik je van harte welkom op mijn blog.
      Ik vind het altijd leuk om positieve reacties te krijgen dus hartelijk dank daarvoor.
      Zo te horen was het een vruchtbare middag voor jullie.
      Ik vind het ook heerlijk om zo bezig te zijn, zeer zeker met deze donkere dagen.
      Ik ben ontzettend blij dat het gerecht jullie zo goed heeft gesmaakt.
      Zelf heb ik vandaag trouwens ook niet stil gezeten.
      Ik heb een heerlijke (grote) portie champignonsaus gemaakt (alvast voor de feestdagen).
      Dat vries ik in zodat ik het met de feestdagen lekker makkelijk heb.
      Het recept komt binnenkort op mijn blog, ik hoop dat je hier ook weer zo van zult genieten.

      Groetjes van Marion.

  8. Hoi,

    Ergens schrijf je over bio bouillonblokjes zonder gistextract, verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.
    Welk merk heb jij dan?
    Ik heb het nooit kunnen vinden bij deze winkels, want op voorzijde staat dan bijv. De tekst “zonder msg” maar achterop staat bij ingredienten : gistextract….dus toch foute boel.
    Ik heb meerdere deskundigen gevraagd, maar het schijnt er niet te zijn.
    Ik zou het graag van jou horen, want dan zou ik die ook graag willen gebruiken.
    Ik blijf het moeilijk vinden om soep op smaak te krijgen. Bij voorbaat dank.
    Bedankt voor je leuke en zinvolle teksten.

    • Klopt Marlies, het was een heel gezoek om aan bouillonblokjes te komen zonder smaakversterker (gistextract).
      In Nederland heb ik ze dan ook niet gevonden maar wel in Duitsland.
      Ik woon vlak bij de Duitse grens (gelukkig) want daar zijn ze wat bio-artikelen betreft veel verder (en goedkoper) 🙂
      Ik koop mijn bouillontabletten (Gemüse Brühe) altijd bij een DM-drogisterij.http://www.dm.de/de_homepage/
      Van het merk Alnatura. Ze zijn ook nog eens glutenvrij.
      Ze hebben twee soorten. Ik neem altijd de groene doosjes, die zijn zonder gistextract/msg.
      Het is inderdaad lastig om soep op smaak te krijgen met (Keltisch) zeezout.
      Maar met veel oefenen en blijven proeven is het me uiteindelijk toch gelukt om van de bouillontabletten af te komen 😉
      O ja, en door veel gebruik te maken van verse maggiplant (lavas) (in de winter invriezen).
      Dat geeft een heerlijke soepsmaak.
      Bedankt dat je mijn teksten zinvol vind, echt fijn om te horen.
      Er gaat namelijk veel tijd zitten in het schrijven ervan en dan is een complimentje op zijn tijd niet te versmaden.

      • Bedankt! Ik blijf oefenen en lavas is een goede optie. Ik heb duitse collega’s die willen vast wel eens wat meenemen. Ik wil het in ieder geval eens proberen.

        Marlies

        > Op 25 nov. 2013 om 07:43 heeft Onder Moeders Vleugels het volgende geschreven: > > >

  9. Ik heb je blog in een keer gelezen..geweldig wat je doet!!!
    Ik ben zelf van de voeding als medicijn al 15 jaar en sinds 2 jaar met Weston price bezig..lees veel op het forum.

    wat ik me afvraag bij jouw lekker recepten..vooral die noedels van de toko..dat je sojasaus gebruikt, mag ik je opmerken dat er in alle soja`s gist zit en MSG (vetsin oftewel mononatriumglutamaat).De volgende namen verbergen altijd E621: Mononatriumglutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten, gehydrogeneerde eiwitten, gelatine, calcium- of natriumcaseïnaat, toegevoegde gist, gistextract, monokaliumglutamaat en sommige maïsoliën.

    Namen die vaak ook bedoeld zijn om E621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak “overige kruiden of specerijen”, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur).

    ik kies zelf voor de gefermenteerde versie van soja saus..ik hoop dat jij dat ook gebruikt!
    ik blijf hier komen lezen…erg goed wat je doet!

    Greets Elle

    • Hallo Elle,

      Van harte welkom op mijn blog en bedankt voor je enthousiaste reactie.
      Ik gebruik inderdaad biologische Shoyu van Alnatura (een Duits merk,verkrijgbaar bij een Dm drogist).
      Deze sojasaus is gefermenteerd (is altijd beter) en bevat alleen: water, 40% sojabonen, zeezout, tarwe en dat was het.
      Het bevat geen troep.
      Bedankt voor het opmerkzaam maken want ‘normale’ sojasaus bevat inderdaad veel ongezonde ingredienten.
      Ik wens je nog heel veel leesplezier op mijn blog 🙂

      Greets terug van Marion.

Leave a comment