(Rauw) Eigeel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. In Tiramisu zitten ook rauwe eidooiers. Dus wat is er zo verschrikkelijk aan om rauwe eidooiers te eten?

Eigeel is echt krachtvoer en veel beter dan spinazie. Eigeel heeft heel veel goede eigenschappen.
Vers rauw eigeel bevat meer vitaminen en mineralen dan wat voor voedsel dan ook, wat vitaminen en mineralen in het algemeen betreft is eigeel de onbetwiste kampioen.

Voor mensen die de hele dag door veel denkwerk hebben is rauw eigeel zeer versterkend.
Eigeel is te beschouwen als een multivitamine, net als lever, dat is ook echt krachtvoer.

Als je last hebt van bijnieruitputting (en wie niet tegenwoordig) is het goed om rauw eigeel in je voedingspatroon op te nemen, je bijnieren zullen je er dankbaar voor zijn.

Je hoeft niet bang te zijn om rauwe eidooiers te eten, zelf doe ik het nu al een hele tijd en ik leef nog steeds.
Gebruik wel eieren van gezonde dieren die gras te eten krijgen. 

Eidooiers van graskippen of kippen die met lijnzaadmeel en insecten werden groot gebracht, zijn rijk aan Omega 3 vetzuren ( met lange keten) die ook in moedermelk zitten.
Deze vetzuren zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen.
Het is noodzakelijk om de neurogliale cellen in de hersenen te vormen, dit zijn cellen die verbindingen maken en ons helpen om sneller te denken.

Als je rauwe eidooiers van biologische grasgevoerde kippen aan je kinderen begint te geven zul je worden beloond met blije kinderen die openhartig en doelbewust reageren ;-)

Ik doe de eidooiers meestal door de smoothies, maar als ik weinig tijd heb neem ik een glas rauwe melk en klop daar een eidooier doorheen, ze proeven er werkelijk niets van.
Op die manier zijn ze urenlang verzadigd, gevoed en vrij gewaard van snack- en/of snoepdrang. 

Natuurlijk kun je ook gezondheidswinst behalen door het eten van een zacht gekookt of een gebakken eitje, maar het haalt het toch niet bij rauw eigeel.

Eigeel zit boordevol choline, dat is een B vitamine die slim maakt.
Bovendien wordt choline in elke cel van ons lichaam gevonden.
Choline ondersteunt de hersenfunctie, leverfunctie en het hart-en vaatsysteem, het is ook de voorloper van acetylcholine, een belangrijke neurotransmitter.

Choline speelt ook een rol in het vet metabolisme en vetopslag in het lichaam.
Choline is met name belangrijk voor het reguleren van het vet in de lever en speelt mogelijk een rol in triglyceride regulatie en vetopslag.

Als zwangere vrouwen hun choline aanvullen ondersteunen ze daarmee de hersenontwikkeling van hun kind.
Ben niet bang voor cholesterol en vetten want de beste bronnen voor choline zijn verpakt in vet en cholesterol.

Bevrijd je van die angst-voor-vet-fobie en durf weer te genieten van gezonde (vette) voeding.

Wil je meer lezen over ( rauw) eigeel en hoe gezond dat is?

Kijk dan hier www.brain-food.nl/eigeel.

Hier kun je lezen hoe gezond eieren in het algemeen zijn www.ahealthylife.nl/eieren-gezond-30-redenen-om-eieren-te-eten

Zie hier hoe je met een drinkfles een eidooier van het eiwit kunt scheiden.

Noot: Als je zwanger bent en rauwe eieren eet, eet dan telkens na vijf dagen twee dagen geen rauwe eieren.

Hoewel? In Japan schijnen zwangere vrouwen 10 rauwe dooiers per dag te eten………..tja, wat is wijsheid!

About these ads

2 thoughts on “(Rauw) Eigeel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s